Συνελήφθη 46χρονος που πέταξε τρία κουτάβια σε λίμνη

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 21:14

Συνελήφθη 46χρονος που πέταξε τρία κουτάβια σε λίμνη

Στον εισαγγελέα οδηγήθηκε 46χρονος στο Τυχερό Έβρου, ο οποίος συνελήφθη γιατί έβαλε σε πλαστική σακούλα και πέταξε σε λίμνη τρία κουτάβια, με αποτέλεσμα το ένα να πνιγεί. Ευτυχώς, τα άλλα δύο διασώθηκαν από περαστικούς.

Αυτό ήταν άλλο ένα κρούσμα βίας κατά των ζώων από τα πολλά που έχουν εκδηλωθεί στη χώρα μας τον τελευταίο καιρό, όπως η βάναυση δολοφονία της σκυλίτσας Μάγκυ στα Νέα Στύρα Ευβοίας από καταστηματάρχη, ο οποίος τιμωρήθηκε με πρόστιμο 30.000 ευρώ.

Σύμφωνα με την αστυνομία, που συνέλαβε τον 46χρονο με την κατηγορία της παράβασης νομοθεσίας περί προστασίας των ζώων, ο κατηγορούμενος τοποθέτησε τα τρία κουτάβια σε πλαστική σακούλα, την οποία στη συνέχεια έριξε στη λίμνη του Τυχερού.

Η ΕΛ.ΑΣ. υπενθυμίζει στους πολίτες ότι :ο βασανισμός, η κακοποίηση, η κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου, καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη, ο ακρωτηριασμός, αλλά και η αναίτια θανάτωσή του, είναι πράξεις που διώκονται σε βαθμό πλημμελήματος και τιμωρούνται με φυλάκιση ή χρηματική ποινή ή και με τις δύο ποινές.

Πηγή: efsyn.gr