Ηλεία: Σπαραγμός στο Στρούσι για τον αδικοχαμένο σμηναγό Θανάση Ζάγκα - Το μεσημέρι η κηδεία του στην Αθήνα!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 29 Ιανουαρίου 2015 11:36

Ηλεία: Σπαραγμός στο Στρούσι για τον αδικοχαμένο σμηναγό Θανάση Ζάγκα - Το μεσημέρι η κηδεία του στην Αθήνα!

Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τις ένοπλες δυνάμεις και τους συγγενείς του άτυχου παλικαριού από την Ηλεία...

Σοκ σε όλη την Ευρώπη έχει προσκαλέσει το δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια άσκησης του ΝΑΤΟ στο Αλμπαθέτε της Ισπανίας όταν διθέσιο ελληνικό F-16 συνετρίβη μέσα στην πίστα του αεροδρομίου, στοιχίζοντας τη ζωή σε εννέα Γάλλους και δύο Έλληνες αξιωματικούς, εκ των οποίων ο ένας από την Ηλεία.


Η τραγωδία έχει βυθίσει στο πένθος τις ένοπλες δυνάμεις της Ελλάδας και τη Γαλλίας, αλλά και της Ιταλίας καθώς μεταξύ των 22 τραυματιών περιλαμβάνονται και 11 Ιταλοί αξιωματικοί. Σύμφωνα με πληροφορίες συγγενικά πρόσωπα των δύο αδικοχαμένων Ελλήνων πιλότων βρίσκονται στην Ισπανία, ενώ από το Στρούσι της Ηλείας, έφυγαν προχθές τα ξημερώματα οι γονείς του 31χρονου Σμηναγού, Θανάση Ζάγκα.

Η κηδεία του Ηλείου Σμηναγού, αναμένεται να γίνει στην Αθήνα σήμερα στις 3 το μεσημέρι στον Ι.Ν. Αγ. Βαρβάρας στην Αργυρούπολη, με απόδοση τιμών από άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας και παρουσία της στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.


Για το σκοπό αυτό οι συγχωριανοί του στο Στρούσι, έχουν ναυλώσει λεωφορεία για να παραστούν στην τελετή και να αποτίσουν ελάχιστο φόρο τιμής στο δικό τους παλικάρι και να βρεθούν δίπλα στην οικογένειά του σε δύσκολες στιγμές.

Η νεκρώσιμη ακολουθία του σμηναγού Παναγιώτη Λάσκαρη θα τελεστεί στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό ναό Αγίου Αντωνίου, στη Ριζούπολη Αττικής. Οι σοροί των δύο αξιωματικών μεταφέρθηκαν στην Αθήνα με αεροσκάφος C-27J της Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην αεροπορική βάση του Los Llanos παραμένουν η ομάδα διερεύνησης του δυστυχήματος καθώς και το κλιμάκιο που συμμετέχει στην άσκηση.

Πηγή: ilialive.gr

newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250