Πανζουρλισμός στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Τσίπρας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 25 Ιανουαρίου 2015 11:38

Πανζουρλισμός στο εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε ο Τσίπρας

Περισσότερα από πέντε λεπτά χρειάστηκαν για να καλύψει ο Αλέξης Τσίπρας τα λίγα μέτρα από την είσοδο του σχολείου στο εκλογικό τμήμα του, καθώς εκατοντάδες κόσμος ήταν μαζεμένος ανάμεσά τους δεκάδες φωτογράφοι και δημοσιογράφοι από ολόκληρο τον κόσμο -ακόμα και από το Ιράκ!

Ο Αλέξης Τσίπρας χαμογελαστός, έκανε αστεία στην εφορευτική επιτροπή και έμεινε μέσα στο παραβάν 55 δευτερόλεπτα πριν βγει για να ρίξει τον φάκελο στην κάλπη. Εκεί και καθώς φώναζαν από παντού το όνομά του, κοίταξε αριστέρα και δεξιά πριν ρίξει τον φάκελο.

Βγαίνοντας από το εκλογικό τμήμα μέσα σε πραγματικό πανζουρλισμό προσπάθησε να κάνει τη δήλωσή του ενώ οπερατέρ φώναζε everybody down προκειμένου να δημιουργηθούν οι συνθήκες για να μιλήσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ! Καθώς η διαδικασία καθυστερούσε ο Αλεξης Τσίπρας αστειεύτηκε και πάλι λέγοντας «έχω αμέτρητη υπομονή, πέντε χρόνια περιμέναμε». Τελικά, ανέβηκε σε ένα σκαλοπάτι και δήλωσε:

«Θα ήθελα να ζητήσω συγνώμη στα μέσα και στους δημοσιογράφους είναι πρωτοφανές το ενδιαφέρον, αντιλαμβάνομαι ότι θέλετε να καταγράψετε μια στιγμή που πιστεύουμε ότι θα είναι ιστορική. Σήμερα ο ελληνικός λαός καλείται να ολοκληρώσει με αποφασιστικότητα αυτό το βήμα που έχει απομείνει, το βήμα για την επιστροφή της ελπίδας, τον τερματισμό του φόβου, την επιστροφή της δημοκρατίας και της αξιοπρέπειας στον τόπο μας. Τώρα η ευθύνη ανήκει σε όλους και όλες, όσοι θα προσέλθουν στην κάλπη.

Το δίλημμα της εκλογικής αναμέτρησης είναι πιο καθαρό από ποτέ άλλοτε. Σήμερα αποφασίζουμε αν αύριο θα επιστρέψει στην Ελλάδα η τρόικα για να υλοποιηθούν οι δεσμεύσεις του κ. Σαμαρά για περαιτέρω μειώσεις στις συντάξεις και στους μισθούς, οι αυξήσεις στους φόρους, η απελευθέρωση πλειστηριασμών, για συνέχεια δηλαδή μιας αποτυχημένης και καταστροφικής πολιτικής λιτότητας δίχως τέλος, ή εάν από αύριο η χώρα μας θα διεκδικήσει με ασφάλεια στην Ευρώπη όλα όσα αξίζουν στον ελληνικό λαό: μια ζωή με αξιοπρέπεια, με κοινωνική συνοχή. Αν από αύριο η χώρα θα διεκδικήσει σε μια σκληρή διαπραγμάτευση να επανενταχθεί ισότητα στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Είμαι αισιόδοξος, σήμερα θα είναι μια ιστορική μέρα. Ο λαός μας θα ολοκληρώσει αυτό το βήμα και η αξιοπρέπεια θα επιστρέψει.»

Ακολούθως έκανε τη δήλωση και στα αγγλικά - κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ, αλλά και ποτέ δεν υπήρχε τέτοιο πλήθος ξένων δημοσιογράφων.

iefimerida