Ο αέρας "σήκωσε" το λιμάνι στο Κατάκολο (εικόνες+βίντεο)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 24 Ιανουαρίου 2015 13:03

Ο αέρας "σήκωσε" το λιμάνι στο Κατάκολο (εικόνες+βίντεο)

«Φτερό στον άνεμο» έγινε η στέγη του φυλακίου του Λιμενικού Σώματος Κατακόλου από το σαρωτικό πέρασμα του ανεμοστρόβιλου λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής.

Η στέγη εντοπίστηκε 400 (!)  μέτρα μακριά, και για την ανέλκυσή του στήθηκε ολόκληρη επιχείρηση υπό την επίβλεψη του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου και του Λιμενικού Σώματος, ενώ περισυνελέγησαν διάσπαρτες λαμαρίνες που επέπλεαν στη θαλάσσια περιοχή της μαρίνας.

 

Σπίτια χωρίς στέγη, δέντρα ξεριζωμένα, κολόνες ηλεκτροφωτισμού πεσμένες και απίστευτες ζημιές, μέσα στο χώρο του Λιμανιού του Κατακόλου, άφησε πίσω του ο ανεμοστρόβιλος που χτύπησε την περιοχή χθες τα ξημερώματα.

Με το πρώτο φως της ημέρας, φάνηκε η εικόνα της καταστροφής με τους κατοίκους και τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονταν στην μανία του κυκλώνα να μην μπορούν να πιστέψουν στα μάτια τους. Στέγες σπασμένες, ολόκληρα δέντρα ξεριζωμένα αλλά και βάρκες αναποδογυρισμένες αποτύπωναν την ένταση του ανέμου που γύρω στη μία χθες τα ξημερώματα έπληξε την περιοχή του Κατακόλου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, ο ανεμοστρόβιλος, ξεκίνησε από την πλευρά του Φάρου του Κατακόλου, στο βουνό και συνέχισε μια ευθεία πορεία περνώντας δίπλα από το κτίριο του Λιμεναρχείου, κατευθύνθηκε προς την μαρίνα όπου κατέστρεψε βάρκες και κιόσκια και στη συνέχεια κατέληξε στην περιοχή της Συκιάς όπου «χτύπησε» σπίτια και δέντρα.

Απίστευτες εικόνες στη μαρίνα

Στην περιοχή του λιμανιού η μεγαλύτερη καταστροφή σημειώθηκε στο χώρο της μαρίνας, όπου εκεί, ολόκληρα σκάφη βρέθηκαν στη μανία του ανέμου τα οποία με μεγάλη ευκολία αναποδογύρισε προκαλώντας τεράστια καταστροφή. Οι ιδιοκτήτες των σκαφών που βρέθηκαν χθες το πρωί στο σημείο, προσπαθούσαν να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα, ενώ χρειάσθηκαν ανυψωτικά μηχανήματα και γερανοί για να μετακινήσουν τα «θηρία» της θάλασσας που είχαν γείρει σαν ντόμινο.

;x-yt-ts=1421914688&x-yt-cl=84503534

 

patrisnews.com

 Φόρτωση…

Φόρτωση…