H Βρετανία μπήκε στην «κατάψυξη» -Εντυπωσιακές φωτογραφίες που θυμίζουν Αλάσκα [εικόνες]

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 19 Ιανουαρίου 2015 10:39

H Βρετανία μπήκε στην «κατάψυξη» -Εντυπωσιακές φωτογραφίες που θυμίζουν Αλάσκα [εικόνες]

Θα μπορούσε να είναι φωτογραφικό τρικ, αλλά δεν είναι. Από το ένα άκρο έως το άλλο η Βρετανία καλύφθηκε από ένα άσπρο πέπλο. Πέραν, όμως, της ομορφιάς του χιονιού τα προβλήματα που προκλήθηκαν ήταν σημαντικά.

Την Κυριακή η Βρετανία βίωσε την πιο κρύα νύχτα του φετινού χειμώνα με τον υδράργυρο στις περισσότερες περιοχές θα πέφτει στους -10 βαθμούς, ενώ σε αγροτικές περιοχές της Σκωτίας και της Β.Ιρλανδίας να αγγίζει ακόμα και τους -15 βαθμούς.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το κύμα ψύχους που κατέλαβε το νησί είναι το ισχυρότερο των τελευταίων τριών ετών, καθώς θερμοκρασίες της τάξης των -15, είχε να ζήσει η Βρετανία από το 2012. Η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι δύσκολη λόγω του παγετού και της ομίχλης. Όλοι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε παγοδρόμια εμποδίζοντας την κίνηση των οχημάτων, ενώ όπλα τα φιλανθρωπικά ιδρύματα είναι σε κατάσταση επιφυλακής για να στεγάσουν τους άπορους και όσους έχουν πρόβλημα στέγης ή άλλα προβλήματα υγείας.

Το υπουργείο Υγείας της Αγγλίας, αλλά και οι λοιποί υγειονομικοί φορείς της χώρας κάνουν συνεχόμενες εκκλήσεις στον κόσμο να συντρέχουν με κάθε τρόπο συμπολίτες τους που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και να τους παρέχουν κάθε βοήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι οι μετεωρολόγοι αναφέρουν πως το κύμα ψύχους δεν πρόκειται να φύγει τόσο γρήγορα και σημάδια εξομάλυνσής του θα φανούν περί το τέλος της εβδομάδας.

 
iefimerida.gr
 




00 inkefalonia general ad 300X250