Άγριος καβγάς Βενιζέλου - Λαφαζάνη (VIDEO)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 11 Φεβρουαρίου 2012 20:43

Άγριος καβγάς Βενιζέλου - Λαφαζάνη (VIDEO)

Σε εκρηκτικό κλίμα και με υπό την εκτός ελέγχου αντιπαράθεση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη, ξεκίνησε στην επιτροπή οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής η επεξεργασία της νέας δανειακής σύμβασης.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε σε δραματικούς τόνους ότι οι λόγοι για τους οποίους η κυβέρνηση χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο ως «κατεπείγον» είναι λόγοι «εθνικά υπαρξιακοί και βαθύτατα ιστορικοί και πολιτικοί» και κάλεσε την επιτροπή (και αύριο την ολομέλεια του σώματος) να αποδεχτούν και τη διαδικασία του κατεπείγοντος και να εγκρίνουν το νέο μνημόνιο γιατί αλλιώς «δεν είναι δυνατόν να σταθεί η χώρα, να πορευτεί η χώρα. Η χώρα θα οδηγηθεί σε χρεοκοπία και αδιέξοδο» είπε.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρέθεσε και τα ακριβή χρονοδιαγράμματα που θα πρέπει να κινηθεί η ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο πρέπει να έχει ψηφιστεί έως την Κυριακή το βράδυ, ώστε την ερχόμενη Τρίτη το μεσημέρι οι Υπουργοί Οικονομικών του Eurogroup να διαπιστώσουν ότι η Ελλάδα έχει ψηφίσει όσα έπρεπε, την Τετάρτη να πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση και την Παρασκευή να γίνει από την Ελλάδα η επίσημη δημόσια προσφορά για το PSI.

«Πρέπει να σώσουμε δυστυχώς τα λίγα κατάλοιπα διεθνούς αξιοπιστίας που μας έχουν απομείνει και πρέπει η Βουλή να μας επιτρέψει Τρίτη και Τετάρτη να πάμε να υπερασπιστούμε τα συμφέροντά μας» πρόσθεσε ο Υπουργός και ξεκαθάρισε ότι αν δεν εγκριθεί το πρόγραμμα «θα οδηγηθούμε σε ασύνταχτη χρεοκοπία γιατί ακόμη και η συντεταγμένη χρεοκοπία απαιτεί χρηματοδότηση. Ασύνταχτη χρεοκοπία σημαίνει πλήρης διάλυση του οικονομικού και κοινωνικού ιστού της χώρας.

«Οι λόγοι για τους οποίους χαρακτηρίζει η κυβέρνηση ως κατεπείγον είναι λόγοι εθνικά υπαρξιακοί βαθύτατα ιστορικοί και πολιτικοί. Όποιος έχει άλλη πρόταση να την πει εξηγώντας τις συνέπειες» κατέληξε ο κ. Βενιζέλος.

Λαφαζάνης: Πραξικόπημα

Προς στιγμήν η συζήτηση βγήκε εκτός ελέγχου με αφορμή τις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτη Λαφαζάνη ότι το κατεπείγον συνιστά ένα μείζον πραξικόπημα κατά του Συντάγματος, του κανονισμού της Βουλής και κατά δημοκρατίας.

Οι εκφράσεις αυτές του κ. Λαφαζάνη έβγαλαν εκτός εαυτού τον παριστάμενο Υπουργό Οικονομικών που χαρακτήρισε ύβρεις και θράσος τα περί πραξικοπήματος. Μάλιστα ανταπέδωσε τους χαρακτηρισμούς στον κ. Λαφαζάνη αποκαλώντας τον εκπρόσωπο της δραχμής, της φτώχειας και της ταπείνωσης. «Δεν γράφουμε συνδικαλισμό εδώ, εδώ γράφουμε τη μοίρα της χώρας» είπε ο κ. Βενιζέλος επαναλαμβάνοντας ότι το «κατεπείγον» του νομοσχεδίου είναι υπαρξιακό ζήτημα. Μάλιστα οι παρεμβάσεις του κ. Λαφαζάνη περί φυλακής πυροδότησαν ακόμη περισσότερο τον καυγά «Εσείς θα μας κλείσετε φυλακή. Ευτυχώς δεν ασκείτε εξουσία, γιατί αν η νοοτροπία σας περιβληθεί με το κύρος της εξουσίας θα μας κλείσετε φυλακή συνέχισε ο Υπουργός κατά του Παναγιώτη Λαφαζάνη καλώντας τον να ζητήσει συγνώμη. (newpost)