Άγνωστοι μαχαίρωσαν δημοσιογράφο στο στούντιο ραδιοφώνου της Λάρισας

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 09 Ιανουαρίου 2015 20:40

Άγνωστοι μαχαίρωσαν δημοσιογράφο στο στούντιο ραδιοφώνου της Λάρισας

Eνα πρωτοφανές περιστατικό βίας συνέβη την Παρασκευή στον ραδιοφωνικό σταθμό «Ok Radio» της Λάρισας, όπου ο δημοσιογράφος Γιάννης Καλογιάννης, δέχτηκε επίθεση με μαχαίρι από αγνώστους την ώρα που έκανε εκπομπή. Οι δράστες εισέβαλαν στο στούντιο, μαχαίρωσαν το θύμα και αμέσως μετά τράπηκαν σε φυγή. Ο -ευτυχώς ελαφρά- τραυματισμένος δημοσιογράφος μεταφέρθηκε στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, στη συνέχεια πήρε εξιτήριο και κατέθεσε στις αστυνομικές αρχές που διερευνούν την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θύμα και δράστες διαπληκτίστηκαν στις εγκαταστάσεις του αθλητικού ραδιοφωνικού σταθμού, ενώ ο ιδιοκτήτης του, Παναγιώτης Κιούσης, τόνισε σχετικά: «Καταδικάζουμε απερίφραστα αυτό το βίαιο περιστατικό, χωρίς να γνωρίζουμε περισσότερες λεπτομέρειες. Ήδη η αστυνομία και ο εισαγγελέας έχουν επιληφθεί του θέματος ώστε να μάθουμε τους δράστες και τι ακριβώς έχει συμβεί».

Καταδικάζει ο ΠΣΑΤ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδίκασε με ανακοίνωσή του την άνανδρη και «δολοφονική» επίθεση που δέχτηκε στη Λάρισα το μέλος του, Γιάννης Καλογιάννης με συνέπεια τον τραυματισμό του. Ο ΠΣΑΤ ζητεί την άμεση σύλληψη των δραστών της άνανδρης επίθεσης και καλεί τις αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές, να ενεργήσουν άμεσα, έτσι ώστε να δοθεί οριστικό τέλος σε ανάλογες καταστάσεις που κατ’ επανάληψη έχουν αντιμετωπίσει οι αθλητικοί συντάκτες.

«Ο συνάδελφος, που ευτυχώς είναι καλά στην υγεία του, δέχτηκε επίθεση από δύο άτομα, ό ένας εξ αυτών τον χτύπησε με αιχμηρό αντικείμενο, μέσα στο ραδιοφωνικό σταθμό ``ok Radio`` την ώρα που παρουσίαζε την εκπομπή του. Πρόκειται για πρωτοφανές περιστατικό το οποίο τόσο ο ΠΣΑΤ και οι αθλητικοί συντάκτες, όσο και σύσσωμος ο δημοσιογραφικός κόσμος, το καταδικάζουν και το οποίο ευτυχώς πέραν ενός ελαφρού τραυματισμού δεν είχε άλλες συνέπειες για την υγεία και τη ζωή του συναδέλφου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Όπως προστίθεται, ο ΠΣΑΤ στέκεται αλληλέγγυος στον Γιάννη Καλογιάννη και καταλήγει: «Η επίθεση αυτή, η οποία έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιθέσεων που κατά το παρελθόν έχουν γίνει σε αθλητικούς συντάκτες, είναι προφανές ότι είναι επίθεση κατά της ελευθερίας του Τύπου, αλλά όπως και στα προηγούμενα ανάλογα περιστατικά έτσι και τώρα δεν θα φιμώσει τις ελεύθερες και ανεξάρτητες φωνές».

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250