Η αστυνομία «αναγνώρισε τους δράστες» της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 08 Ιανουαρίου 2015 07:26

Η αστυνομία «αναγνώρισε τους δράστες» της επίθεσης στο Charlie Hebdo

Γαλλικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι γαλλικές αρχές έχουν αναγνωρίσει τους δράστες της πολύνεκρης τρομοκρατικής επίθεσης στα γραφεία του σατιρικού περιοδικού Charlie Hebdo χωρίς να δίνονται άμεσα περισσότερες πληροφορίες. Τεράστιο ανθρωποκυνηγητό βρίσκεται σε εξέλιξη στο Παρίσι για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των τριών ενόπλων. Η Metro News μετέδωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι η αστυνομία έχει αναγνωρίσει τους δράστες, ενώ και η εφημερίδα Le Monde ανέφερε σε tweet ότι επιβεβαίωσε από αστυνομικές πηγές πως οι τρεις ένοπλοι έχουν αναγνωριστεί.

Οι ύποπτοι είναι ηλικίας 34, 32 και 18 ετών και προέρχονται από το βορειοδυτικό προάστιο του Παρισιού Ζενεβιγιέ, σύμφωνα με την εφημερίδα Le Monde.

Ημέρα εθνικού πένθους κήρυξε την Πέμπτη στη Γαλλία ο Φρανσουά Ολάντ, επαναλαμβάνοντας σε σύντομο διάγγελμά του προς τον γαλλικό λαό την έκκληση για ενότητα στη χώρα μετά την επίθεση.

«Το καλύτερο όπλο μας, είναι η ενότητά μας. Τίποτα δε μπορεί να μας διχάσει, τίποτα δε μπορεί να μας χωρίσει» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος στο διάγγελμα που αναμεταδόθηκε από τα τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας.

 Οι σημαίες στα δημόσια κτίρια θα κυματίζουν μεσίστιες για διάστημα τριών ημερών.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250