Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Δεκεμβρίου 2014 14:30

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός

Σταμάτησε την απεργία πείνας ο Νίκος Ρωμανός μετά την κατάθεση βελτιωτικής τροπολογίας από τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου, η οποία έγινε ομόφωνα δεκτή στη Βουλή.

Η τροπολογία προβλέπει εκπαιδευτικές άδειες σε κρατούμενους φοιτητές με ηλεκτρονική παρακολούθηση (βραχιολάκι), εφόσον ο κρατούμενος φοιτητής έχει παρακολουθήσει τουλάχιστον δύο μήνες μαθημάτων μέσω τηλεδιάσκεψης ή εξ'αποστάσεως.

«Με τη ρύθμιση αυτή και το δικαίωμα στη σπουδή εξασφαλίζεται και η αντεγκληματική πολιτική της πολιτείας δεν εξανεμίζεται», σημείωσε ο κ. Αθανασίου. 

Λίγο νωρίτερα, σε μια από τις σπάνιες παρεμβάσεις του ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας επικοινώνησε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και του ζήτησε να υπάρξει λύση στο ζήτημα.

Νωρίτερα, με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίαςκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Βαγγέλη Βενιζέλο επικοινώνησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το θέμα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον Κάρολο Παπούλια να βοηθήσει με το κύρος του να βρεθεί λύση στο ζήτημα του Νίκου Ρωμανού.
Η τροπολογία παρουσιάστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στη Βουλή έπειτα από τις χθεσινές δραματικές αλλά άκαρπες διαβουλεύσεις, σχετικά με το περιεχόμενο της τροπολογίας για την εξ αποστάσεως φοίτηση κρατουμένων.

Ο κ. Αθανασίου παρουσιάζοντας την τροπολογία είπε ότι πρόκειται για συγκερασμό όλων των προτάσεων που ακούστηκαν την Τρίτη στη Βουλή.

Είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας
Το πρωί της Τετάρτης, στην 31η ημέρα της απεργίας πείνας, ο Νίκος Ρωμανός είχε ξεκινήσει και απεργία δίψας δηλώνοντας, δια του συνηγόρου του Φρ. Ραγκούση, ότι «δεν έχει λάβει κανένα υγρό και συνεχίζει να μη δέχεται ορό».

Όπως ανέφερε στη δήλωσή του ο Φρ. Ραγκούσης, «λόγω σωματικής καταβολής ο Νίκος Ρωμανός δεν έχει τη δύναμη να γράψει κείμενο, αλλά ζητά από τους συνηγόρους του να μεταφέρουν την πληροφορία καθώς κάποιοι αποφάσισαν πάλι να παραπλανήσουν τον κόσμο, αμφισβητώντας τη δήλωσή του και δηλώνοντας ότι δεν έχει ξεκινήσει ακόμα. Από πρωί δεν έχει λάβει κανένα υγρό, συνεχίζει να μη δέχεται όρο και η κατάσταση της υγείας του πλέον έχει άμεσο κίνδυνο για αιφνίδιο θάνατο. Η Πολιτεία  οφείλει να δώσει τη λύση που υπάρχει».

Την Τετάρτη, συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν στο Σύνταγμα αλληλέγγυοι στον Νίκο Ρωμανό.

Στη συγκέντρωση συμμετείχε ο πατέρας του απεργού πείνας και δίψας Γιώργος Ρωμανός, ο οποίος δήλωσε προς τους δημοσιογράφους: «Είναι πολύ βεβαρημένη η κατάσταση του Νίκου. Δεν είμαι γιατρός για να πω πόσες ώρες ή μέρες απομένουν, αλλά σίγουρα το πράγμα δεν πάει μακριά. Περιμένουμε να περάσει η σημερινή τροπολογία με τις ανάλογες τροποποιήσεις και διορθώσεις». 

TA NEA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250