17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 08 Δεκεμβρίου 2014 21:56

17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για εκλογή Προέδρου

Ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις μετά την απόφαση του Eurogroup για δίμηνη παράταση του Μνημονίου. Στις 17 Δεκεμβρίου η πρώτη ψηφοφορία για την προεδρική εκλογή.  

Ο κύβος ερρίφθη και, όπως πρώτο μετέδωσε σήμερα το theTOC.gr και οι πολιτικές εξελίξεις παίρνουν ραγδαίους ρυθμούς: Η διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας επισπεύδεται και η πρώτη ψηφοφορία θα διεξαχθεί στις 17 Δεκεμβρίου.

Η απόφαση είχε ήδη ληφθεί από την κυβέρνηση και ανακοινώθηκε αμέσως μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που αποφάσισε δίμηνη παράταση του Μνημονίου.

Οπως ανακοίνωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια και αμέσως μετά ζήτησαν από τον πρόεδρο της Βουλής να ορίσει την ημερομηνία της πρώτης ψηφοφορίας.

Η δεύτερη ψηφοφορία θα διεξαχθεί, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στις 23 Δεκεμβρίου και η τρίτη στις 29 Δεκεμβρίου.

Οπως έγινε γνωστό πριν από λίγο, αύριο θα απευθύνει διάγγελμα για το θέμα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Το theTOC.gr από το πρωί έγραψε ότι στο τραπέζι της κυβέρνησης υπάρχει ειλημμένη απόφαση για επίσπευση της προεδρικής εκλογής και ολοκλήρωσης της διαδικασίας μέσα στον Δεκέμβριο. Δείτε εδώ και το σχετικό απόσπασμα από το newsroom με την Ελλη Στάη.

Το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα

«Αναμενόμενη η κίνηση» ήταν το πρώτο σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εκτίμησε ότι η απόφαση της κυβέρνησης σημαίνει και «ορισμό» ημερομηνίας των εκλογών.

'Εκτακτη σύσκεψη στην Κουμουνδούρου.

Πως ανακοίνωσε η Βούλτεψη την επίσπευση της εκλογής

Νωρίτερα η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη είχε ανακοινώσει την επίσπευση της διαδικασίας της προεδρικής εκλογής «χρεώνοντας» στον ΣΥΡΙΖΑ ότι υπονομεύει την εθνική διαπραγμάτευση με το να καλεί τους βουλευτές να αποτρέψουν εκλογή προέδρου Δημοκρατίας.

Η κ. Βούλτεψη στη δήλωσή της συνέδεσε την απόφαση του Eurogroup για τη δίμηνη παράταση του ελληνικού προγράμματος με τις εξελίξεις και σημείωσε:

«Έτσι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα είναι κρίσιμο: για την ολοκλήρωση της νέας συμφωνίας και για τη διευθέτηση όλων των θεμάτων, συμπεριλαμβανομένου του ζητήματος του χρέους. Η Ελλάδα πρέπει να είναι απολύτως έτοιμη να παρατάξει όλες τις δυνάμεις και όλα τα επιχειρήματά της σε συνθήκες εθνικής συσπείρωσης και πολιτικής σταθερότητας».

Βούλτεψη:Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα
«Δυστυχώς η ανοικτή και απροκάλυπτη προτροπή της αξιωματικής αντιπολίτευσης προς τους βουλευτές, να αποτρέψουν την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας και να οδηγήσουν την χώρα σε πρόωρες εκλογές, υπονομεύει τη διαπραγματευτική θέση της Ελλάδας και εκπέμπει μηνύματα αβεβαιότητας στις αγορές. Υπονομεύει ακόμα την εθνική οικονομία με ό,τι αυτό συνεπάγεται για επιχειρήσεις και νοικοκυριά, εργαζόμενους και ανέργους. Η Κυβέρνηση δεν μπορεί να επιτρέψει αυτή την ανοικτή υπονόμευση. Η πολιτική αβεβαιότητα πρέπει να τελειώσει τώρα!» είπε .

Και ανακοίνωσε ότι οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος αφού ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Βουλής να κινηθεί το ταχύτερο η διαδικασία Προεδρικής Εκλογής και η σχετική ψηφοφορία να διεξαχθεί την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2014.

thetoc




00 inkefalonia general ad 300X250