Εταιρεία στο Κολωνάκι έστελνε "βρόμικα" sms για σεξ και φούσκωνε λογαριασμούς κινητών

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014 14:39

Εταιρεία στο Κολωνάκι έστελνε "βρόμικα" sms για σεξ και φούσκωνε λογαριασμούς κινητών

«Είμαι γειτόνισσά σου και σε βλέπω καθημερινά. Ο άνδρας μου θα λείπει καιρό και θα ήθελα να περάσουμε βραδιές με αχαλίνωτο και χωρίς όρια σεξ», έγραφε το μήνυμα.

Μια γυμνή γυναίκα έτοιμη για όλα, «βρόμικα» sms με ροζ περιεχόμενο και υποσχέσεις για αχαλίνωτο σεξ ήταν το δόλωμα για να τσιμπήσει ο ανυποψίαστος χρήστης κινητού τηλεφώνου. Εταιρεία στο Κολωνάκι με έδρα στο εξωτερικό η οποία είχε αγοράσει με νόμιμο τρόπο τηλεφωνικές γραμμές από εταιρείες κινητής τηλεφωνίας -χωρίς οι πάροχοι να γνωρίζουν την δραστηριότητά της- έστηνε παγίδα σε χρήστες κινητών και τους αποσπούσε τεράστια χρηματικά ποσά.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Espresso η δράση της εν λόγω εταιρίας ξεκίνησε το καλοκαίρι. Οι χειριστές των υπολογιστών της εταιρείας εντόπιζαν χρήστες του διαδικτύου που έμπαιναν σε ιστοσελίδες γνωριμιών με καυτό περιεχόμενο, τους έστελναν μήνυμα στο κινητό από πενταψήφιο αριθμό και από τότε ξεκινούσε ο... εφιάλτης.

Ο ανυποψίαστος χρήστης μόλις άνοιγε το μήνυμα «τσιμπούσε» και αμέσως ονειρεύοταν αχαλίνωτο σεξ, διακριτικό, χωρίς ταμπού και πάντα με απόλυτη εχεμύθεια. Η πρώτη εικόνα που έβλεπε μπροστά του ήταν μια γυμνή ή ημίγυμνη γυναίκα. Το κείμενο που συνόδευε τη φωτογραφία έγραφε: «Είμαι γειτόνισσά σου και σε βλέπω καθημερινά. Ο άνδρας μου θα λείπει καιρό από το σπίτι για δουλειές και θα ήθελα να περάσουμε βραδιές με αχαλίνωτο και χωρίς όρια σεξ. Περιμένω μήνυμά σου».

Ο χρήστης απαντούσε στην υποτιθέμενη κοπέλα ζητώντας της ραντεβού και τότε άρχιζαν οι υπέρογκες χρεώσεις. Το γαϊτανάκι της απάτης συνεχιζόταν με απανωτά μηνύματα πορνό περιοχομένου. Βεβαίως ο χρήστης δεν έβλεπε ποτέ την πονηρή γειτόνισσα, έβλεπε όμως τον φουσκωμένο λογαριασμό του κινητού.

Η απάτη αποκαλύφθηκε από το Σώμα Δίωξης Ηλεκτρονικού, έπειτα από τις απανωτές καταγγελίες πολιτών. Τα θύματα της απάτης τρέχουν και δεν φτάνουν γιατί αφενός πρέπει να εξηγήσουν σε συζύγους και συντρόφους τους υπέρογκους λογαριασμούς και αφετέρου γιατί πρέπει να πληρώσουν από 400 ως και 5.000 ευρώ στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

protothema.gr