Λαγκάρντ: Πήρα ένα «γερό μάθημα» με τις δηλώσεις μου για την Ελλάδα

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 29 Μαΐου 2012 22:41

Λαγκάρντ: Πήρα ένα «γερό μάθημα» με τις δηλώσεις μου για την Ελλάδα

Εξηγήσεις έδωσε η Κριστίν Λαγκάρντ σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΔΝΤ που έγινε στα κεντρικά γραφεία του Οργανισμού στην Ουάσινγκτον για το υποτιμητικό ύφος των δηλώσεών της για την Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται ο ΣΚΑΙ, η κ. Λαγκάρντ, στην αρχή της συνεδρίασης, «απολογήθηκε» ζητώντας συγνώμη για τα σχόλια που έκανε για την Ελλάδα καθώς και για τον τρόπο που αυτά σχολιάστηκαν στο Διαδίκτυο. Στους κόλπους του Ταμείου θεωρούν ότι απ' όλη αυτήν την ιστορία που ξεκίνησε με την συνέντευξη της κ. Λαγκάρντ στην εφημερίδα Guardian, επλήγη σοβαρά το προφίλ του ΔΝΤ.

Για τον λόγο αυτόν η Κριστίν Λαγκάρντ φέρεται- με δική της πρωτοβουλία- να πήρε πάνω της την ευθύνη αναλαμβάνοντας το λάθος που έκανε για το ύφος και το περιεχόμενο των δηλώσεών της. Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διευθύντρια του ΔΝΤ έκανε λόγο για ένα «γερό μάθημα» που πήρε από το λάθος της το οποίο έχει να κάνει και με άστοχο τον παραλληλισμό μεταξύ των δύο χωρών (Νίγηρα και Ελλάδας). Στη συνεδρίαση του ΔΣ η κ. Λαγκάρντ επανέλαβε ότι «σέβεται τις θυσίες που κάνει ο ελληνικός λαός».