Έχουν την ταυτότητα του δράστη με το καλάσνικοφ – Πυροβολούσε στο ψαχνό στο Μικρολίμανο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο (Ανανεωμένο)

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 22 Νοεμβρίου 2014 13:40

Έχουν την ταυτότητα του δράστη με το καλάσνικοφ – Πυροβολούσε στο ψαχνό στο Μικρολίμανο – Ανθρωποκυνηγητό για τον δολοφόνο (Ανανεωμένο)

 

- Έναν πενηντάρη αλβανικής καταγωγής αναζητούν οι αστυνομικοί ως δράστη της επίθεσης στο Μικρολίμανο
- "Έχουν" τα στοιχεία του και πιστεύουν ότι έχει κάνει άλλες τρεις επιθέσεις
- Έρευνες σε τρεις περιοχές της Αττικής για τον εντοπισμό τους δράστη από την Ασφάλεια
- Πρωτοφανές έγκλημα για τα ελληνικά δεδομένα δημιουργεί πολλά ερωτήματα
- Τι "βλέπουν" πίσω από την επίθεση στο Μικρολίμανο οι αστυνομικοί
- Εκτός κινδύνου οι περισσότεροι από τους 11 τραυματίες
- Δραματικές περιγραφές μαρτύρων στο Newsit - Δείτε φωτογραφίες και βίντεο

Έγκλημα πρωτοφανές στα ελληνικά χρονικά. Ο ξανθός ή κατ' άλλους γκριζομάλλης πενηντάρης άνδρας σκόρπισε πανικό πυροβολώντας αδιακρίτως κατά νέων ανθρώπων σε κλειστό χώρο.


Οι περιγραφές των μαρτύρων στο newsit σοκάρουν. Ο τρόπος που έδρασε ο δράστης άφησε άφωνους και τους πιο έμπειρους αστυνομικούς που έχουν την περιγραφή του και έχουν εξαπολύσει ένα πρωτοφανές ανθρωποκυνηγητό για να τον συλλάβουν άμεσα καθώς θεωρείται άκρως επικίνδυνος

Το χρονικό του τρόμου

Ήταν τέσσερις και τέταρτο όταν ξέσπασε ένας πραγματικός πόλεμος στο καφέ-μεζεδοπωλείο “Έτσι απλά”.
Όπως κάθε Παρασκευή στο γνωστό κατάστημα γινόταν πάρτι με ελληνική μουσική. Παρέες νεαρών είχαν γεμίσει το κατάστημα και διασκέδαζαν.


Ανάμεσά τους και ένας ξανθός άνδρας με λευκό μπουφάν που σύμφωνα μάλιστα με κάποιες μαρτυρίες έγραφε τη λέξη “ειρήνη” στα αγγλικά.
Κάποιοι ανέφεραν μάλιστα ότι ο άνδρας συνοδευόταν από μια γυναίκα.

Φαινόταν και ο ίδιος να διασκεδάζει όπως όλοι οι υπόλοιποι. Μάλιστα δεν φάνηκε να τον ενδιαφέρει το γεγονός ότι ο φωτογράφος του καταστήματος έβγαζε φωτογραφίες που αποτύπωναν το πρόσωπό του.
Ξαφνικά όλα αυτά άλλαξαν. Ο άνδρας έφυγε από το κατάστημα για να επιστρέψει λίγα λεπτά αργότερα κρατώντας ένα πολεμικό όπλο. Όπλισε και άρχισε να πυροβολεί.

Πανικός από τις σφαίρες που έπεφταν βροχή

Άλλοι περιγράφουν έναν άνδρα ξανθό με λευκό μπουφάν, άλλες μαρτυρίες λένε στο newsit πως ο άνδρας φορούσε ένα μαύρο μπουφάν με σημαίες... Ενδεικτικό του πανικού που επικράτησε. Ο άνδρας άδειασε το καλάσνικοφ που κρατούσε πυροβολώντας ουσιαστικά στα τυφλά κατά πάντων.


Με τη μουσική να παίζει και όλους να έχουν αλλού στραμένη την προσοχή τους όπως θα ακούσετε στις μαρτυρίες στο newsit ακόμη και ο ιδιοκτήτης αρχικά πίστεψε ότι πρόκειται για βεγγαλικά.

Κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει το κακό. Όταν ο άνδρας μπήκε στο κατάστημα φωνάζοντας “θα πεθάνετε όλοι” ο ιδιοκτήτης φώναξε στους θαμώνες να πέσουν κάτω. Μάταια ο δράστης άρχισε και πάλι να πυροβολεί. Έριξε συνολικά 14 σφαίρες τραυματίζοντας σοβαρά 11 άτομα και άλλα τέσσερα ευτυχώς ελαφρότερα.

Ο χώρος γέμισε τραυματισμένους ανθρώπους και σπασμένα γυαλιά. Ο δράστης απλά γύρισε την πλάτη του και έφυγε ψύχραιμος. Κάποιοι μάρτυρες αναφέρουν ότι επιβιβάστηκε σε ένα τζιπ, υπάρχει όμως και μια μαρτυρία που λέει ότι μπήκε σε ταξί. Και τα δυο ενδεχόμενα ελέγχονται από την αστυνομία.

Συναγερμός στην αστυνομία – Ίσως χτύπησε άλλες τρεις φορές

Οι αστυνομικοί έχουν ένα πολύ βασικό στοιχείο στα χέρια τους. Έχουν όχι απλά την περιγραφή αλλά τη φωτογραφία του δράστη μέσα από το κατάστημα.
Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανότατα έχουν ήδη στα χέρια τους και στα στοιχεία της ταυτότητάς του.
Τώρα προσπαθούν να τον εντοπίσουν άμεσα και να τον συλλάβουν καθώς υπάρχουν πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για τον δράστη τριών ακόμη επιθέσεων.


Στο Μεταξουργείο πυροβόλησε σε μπαρ σκοτώνοντας έναν άνδρα και τραυματίζοντας μια γυναίκα, λίγες μέρες μετά “γάζωσε” καφέ-μπαρ στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα, ενώ λίγο πριν την επίθεση φέρεται να έκανε παρόμοια επίθεση σε κατάστημα του κέντρου της Αθήνας.

Το μεγάλο ερώτημα είναι γιατί. Χθες κάποιοι λένε ότι λίγο πριν το περιστατικό υπήρξε ένας διαπληκτισμός του άνδρα με άλλα δύο άτομα, οι αστυνομικοί ερευνούν και αυτή την πληροφορία.
Άλλες πληροφορίες μιλούν για κυκλώματα της νύχτας που έχουν μπει σε πόλεμο μεταξύ τους, όμως αυτό δεν δικαιολογεί επιθέσεις σε μαγαζιά γεμάτα κόσμο και μάλιστα πυροβολισμούς σε κλειστό χώρο γεμάτο πελάτες.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μ. ΛΑΓΑΝΗΣ - Θ. ΠΑΝΟΥ

newsit.gr




00 inkefalonia general ad 300X250