Άγριος καυγάς στη Βουλή - «Είσαι τραμπούκα», «Αντε μωρή από εδώ», «τσουτσέκια» και άλλα πολλά ακούστηκαν

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 19 Νοεμβρίου 2014 19:46

Άγριος καυγάς στη Βουλή - «Είσαι τραμπούκα», «Αντε μωρή από εδώ», «τσουτσέκια» και άλλα πολλά ακούστηκαν

Έκρηξη με φράσεις που κάθε άλλο συνάδουν με το κύρος του Κοινοβουλίου στιγμάτισαν τη συνεδρίαση της επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής με πρωταγωνιστές βουλευτές της ΝΔ που επιτέθηκαν κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου.

Ο εισηγητής της ΝΔ Βασίλης Υψηλάντης απαντώντας στα σχόλια της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης που προβλέπει ευνοικές ρυθμίσεις για τους καταχραστές δημοσίου χρήματος όταν επιστρέφουν τα λεφτά, συνέστησε να μην προσβάλει συναδέλφους της και την προειδοποίησε ότι θα την καταγγείλει στο Πρόεδρο της Βουλής. «Θα μπορούσα να πω πολλά για την κυρία. Σέβομαι όμως τη διαδρομή του πατέρα της και μόνο αυτή» πρόσθεσε ο βουλευτής της ΝΔ.

Η απάντηση της Ζωής Κωνσταντοπούλου «δια του τραμπουκισμού δεν θα καταφέρετε τίποτα» προκάλεσε την αντίδραση του  βουλευτή της ΝΔ, που εξερράγη. «Τραμπούκα είσαι και φαίνεσαι» της είπε και συνέχισε «Ακούς τι σου είπα; Σεβόμουν μέχρι τώρα τη διαδρομή του πατέρα σου όμως μέχρι εδώ».

«Ακούστε φρασεολογία» επανήλθε η κυρία Κωνσταντοπούλου απευθυνόμενη προς τον πρόεδρο της επιτροπής Κυριάκο Βιρβιδάκη, ωστόσο ο κ. Υψηλάντης εξακολούθησε «Βρε άντε από εδώ. Ντροπή σου». Στην συνέχεια ο ίδιος ζήτησε συγνώμη από τους συναδέλφους του για «την προσωρινή εκτροπή μου όσο αφορά το φαινόμενο της κυρία συναδέλφου. Υπάρχουν όμως και ανθρώπινα όρια» επιχείρησε να δικαιολογηθεί.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε το λόγο επί προσωπικού «διότι με έβρισε» και απευθυνόμενη εκ νέου στον κ. Βιρβιδάκη υποστήριξε ότι «αυτό που παρακολουθούμε εδώ είναι ότι και η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να στήσουν ένα σκηνικό που ο αντίλογος είναι η αντικοινοβουλευτική πρακτική. Θέλω να παραμείνουν στα πρακτικά οι ύβρεις για να ελεγχθεί αυτός που της εκστόμισε. Αυτοί είναι οι προστάτες των κοινοβουλευτικών ηθών» υπογράμμισε.

Στο επεισόδιο παρενέβη και ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Κυριαζίδης, ο οποίος ακούστηκε σύμφωνα με βουλευτές να λέει «άντε μωρή από εδώ».

Νέα ένταση δημιούργησε εξάλλου η τοποθέτηση του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου, ο οποίος εξέφρασε την άποψη ότι «τα προβλήματα που δημιουργεί η Ζωή Κωνσταντοπούλου δεν τα δημιουργεί κανείς άλλος από τους βουλευτές του Κοινοβουλίου».

«Τώρα θα κάνετε και πειθαρχείο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ» απάντησε εκείνη και κατήγγειλε ότι την εξύβρισαν με τον χυδαιότερο τρόπο. «Ακούστηκαν λέξεις όπως «τσουτσέκια», λέξεις αδιανόητες για τα κοινοβουλευτικά χρονικά» είπε

thetoc