Η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την ανατολική Μεσογειο

Τελευταία ενημέρωση: Κυριακή, 09 Νοεμβρίου 2014 19:53

Η Άγκυρα καθορίζει κανόνες εμπλοκής για την ανατολική Μεσογειο

Ο αρχηγός του τουρκικού ναυτικού επιτελείου ναύαρχος Μπουλέντ Μποστάνογλου δήλωσε: «Το γραφείο του πρωθυπουργού παρέδωσε στο γενικό επιτελείο τους κανόνες εμπλοκής και το γενικό επιτελείο στο πολεμικό ναυτικό. Σε περίπτωση που χρειαστεί, θα λειτουργήσουμε βάσει των κανόνων εμπλοκής».

Την απάντηση αυτή έδωσε ο τούρκος ναύαρχος ερωτηθείς ποιους κανόνες εμπλοκής θα εφαρμόσουν τα τουρκικά πλοία εάν έρθουν αντιμέτωπα στην ανατολική Μεσόγειο με ελληνικά ή ισραηλινά πολεμικά σκάφη.

Ο τούρκος ναύαρχος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προστατεύει τα δικαιώματα και τα συμφέροντα του τουρκικού έθνους, με 158 πολεμικά πλοία, 50 αεροπορικά μέσα, αμφίβια ταξιαρχία πεζοναυτών, δυνάμεις υποβρυχίων καταστροφών και 50.000 έμπειρο ανθρώπινο δυναμικό.

Ερωτηθείς σχετικά με την ένταση στην Κύπρο και τις έρευνες του σεισμικού ερευνητικού σκάφους Barbaros, ανέφερε ότι το τουρκικό πολεμικό ναυτικό προστατεύει και υποστηρίζει εκ του σύνεγγυς το ερευνητικό σκάφος.

Παράλληλα, παρακολουθεί τις κινήσεις του γεωτρύπανου που έχει ενοικιάσει η Κύπρος.

Ο ναύαρχος Μποστάνογλου παρακολούθησε τη ναυτική άσκηση «Γαλάζια φάλαινα» που πραγματοποιείται στην ανατολική Μεσόγειο. Πάνω στην Κορβέτα Buyukada, στην οποία προσνειώθηκε με ελικόπτερο.

TO BHMA




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250