Παγκόσμια θλίψη: «Πέθανε ο Άγιος Βασίλης»

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 01 Νοεμβρίου 2014 11:03

Παγκόσμια θλίψη: «Πέθανε ο Άγιος Βασίλης»

O Άγιος Βασίλης, το Νο1 σύμβολο της παιδικής μας ηλικίας, δεν μένει πια εδώ. Ο John Moor, που πρωταγωνίστησε με μεγάλη επιτυχία και στις εμβληματικές διαφημίσεις της coca cola και φυσικά στα όνειρά μας, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 86 ετών.

Ναι, «έφυγε» ξαφνικά, παίρνοντας μαζί του κάτι από τα νιάτα μας. Τότε που παρακολουθούσαμε τα σποτάκια στην τηλεόραση, τότε που του γράφαμε γράμματα, τότε που του αφήναμε μπισκότα και γάλα κάτω από το Χριστουγεννιάτικο δέντρο, τότε που ξενυχτάγαμε στα δωμάτιά μας περιμένοντας να ξημερώσει για να πάρουμε το δώρο μας.

Δεν μας ένοιαζε που δεν έμενε στο Ροβανιέμι αλλά στο δυτικό Σάσεξ. Ούτε που τον υπόλοιπο χρόνο δούλευε ως μπάρμαν και ως ταξιτζής για να επιβιώσει. Μας ένοιαζε μόνο που τον βλέπαμε στο γυαλί και ενσάρκωνε με τεράστια επιτυχία τον πιο αγαπημένο μας ήρωα.

agios vasilis

Ο ίδιος, τρία χρόνια πριν είχε δηλώσει στους Financial Times: «Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να προσέχεις για να είσαι ο Άγιος Βασίλης. Δεν μπορείς αυτόματα να θεωρείς πως κάθε παιδί έχει και τους δυο γονείς του ή αυτός που είναι μαζί του, είναι απαραίτητα και ο γονιός του».

Και κατόπιν είχε προσθέσει: «Μου έχει τύχη 8χρονα να μου ψιθυρίζουν πως θα ήθελα η μαμά να έρθει σπίτι για τα Χριστούγεννα».

Δείτε τις διαφημίσεις:

https://youtu.be/-QwuMNV3S-Q

https://youtu.be/ESIBqz8HAp4