Eνας μικρός άγγελος ζητάει τη βοήθεια μας να βρει το φως του!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 23 Οκτωβρίου 2014 10:04

Eνας μικρός άγγελος ζητάει τη βοήθεια μας να βρει το φως του!

Δυστυχώς η μικρή Παρασκευούλα ήταν άτυχη από την πρώτη κιόλας μέρα που γεννήθηκε στη Λάρισα στις 2 Ιουλίου του 2008. Οι γιατροί αμέσως αντιλήφθηκαν ότι το κοριτσάκι έχει τεράστιο πρόβλημα στα ματάκια της, το οποίο, όπως ήταν φυσικό, δεν μπορούσε να αντιμετωπιστεί στο νοσοκομείο της περιοχής. Έτσι έστειλαν τους γονείς στο Παίδων, όπου και διαπιστώθηκε όντως η σοβαρότητα του προβλήματος. Όμως, ούτε εκεί υπήρχε ειδικός γιατρός για να την αναλάβει…

Σε ηλικία μόλις 6 μηνών, η Παρασκευή – Ευφραιμία Θεοδώρου δίνει την πρώτη μάχη για να κρατήσει την όρασή της στο νοσοκομείο «Γεννηματάς» και εγχειρίζεται από τον καθηγητή Αποστολόπουλο. Μετά από 7 ώρες χειρουργείο, τα νέα δεν είναι ευχάριστα. Οι γονείς πληροφορούνται απογοητευμένοι ότι η εγχείρηση δεν πέτυχε και ως μόνη λύση πλέον για τη μικρούλα προτείνεται να ταξιδέψει στην Αμερική.

Πράγματι, στις 28 Μαίου του 2009, η Παρασκευή εγχειρίζεται για δεύτερη φορά στο Children’s Hospital of Los Angeles- Doheny Retina Institute. Το Ινστιτούτο διευθύνει ο Thomas Lee, MD, o οποίος διαθέτει εμπειρία δεκαετιών στις σύνθετες διαταραχές του αμφιβληστροειδούς. Αρχικά, όλα δείχνουν να πηγαίνουν μια χαρά, αλλά δυστυχώς μετά από 4 μήνες, το μικρό κοριτσάκι παθαίνει ξανά αποκόλληση αμφιβληστροειδούς και χρειάζεται να μεταβεί για δεύτερη φορά στην Αμερική.

Μετά τη τρίτη εγχείρηση, το θαύμα φαίνεται να γίνεται επιτέλους πραγματικότητα και η Παρασκευούλα σχεδόν βλέπει… Όμως, μια τρίτη εγχείρηση και πάλι στην Αμερική θεωρείται απαραίτητη από τους γιατρούς, ώστε να αποκατασταθεί εντελώς το πρόβλημα όρασης της μικρούλας.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

«Η μπέμπα μας», όπως διηγείται με τρεμάμενη φωνή στο pentapostagma.gr o πατέρας της κ. Αποστόλης Θεοδώρου, «πάσχει από οστεοπόρωση σοβαρού βαθμού, η οποία κάνει αυτόματα κατάγματα στα ποδαράκια της και δεν μπορεί να περπατήσει μέχρι και σήμερα που είναι 6 χρονών. Το κόστος των φαρμάκων που χορηγούνται στη μικρή τα καλύπτει η Πρόνοια. Ωστόσο, για την περίθαλψη και τις εγχειρήσεις εκτός Ελλάδας το υπουργείο Υγείας καλύπτει μόνο το 1/3 των εξόδων».

Η οικογένεια δεν μπορεί να αντεπεξέλθει άλλο οικονομικά, γι’ αυτό και ζητάει τη βοήθεια του κόσμου. Εξάλλου, σε αντίθεση με το κράτος που σε θέματα ανθρωπιάς συνηθίζει να δείχνει το ψυχρό του πρόσωπο, ο κόσμος πάντα ευαισθητοποιείται και δίνει από το υστέρημα του.

Για την οικονομική στήριξη της Παρασκευής – Ευφραιμίας Θεοδώρου έχει ανοίξει ένας τραπεζικός λογαριασμός, στον οποίο όποιος θέλει μπορεί να συνεισφέρει:

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ
ΑΡΙΘ. ΛΟΓ: 5048-063605-523
ΙΒΑΝ: GR44 0172 0480 0050 4806 3605 523

Για περισσότερα επικοινωνήστε με τον πατέρα κ. Αποστόλη Θεοδώρου: τηλ. 6942216572, e-mail. Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

pentapostagma.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250