Φάλαινα 20 μέτρων, με τεράστια δαγκώματα ξεβράστηκε στη Νέα Υόρκη

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 14 Οκτωβρίου 2014 07:32

Φάλαινα 20 μέτρων, με τεράστια δαγκώματα ξεβράστηκε στη Νέα Υόρκη

Μια τεράστια φάλαινα με μήκος περίπου 20 μέτρων ξεβράστηκε στην παραλία του Smith County Park, περίπου 100 χλμ από την πόλη της Νέας Υόρκης. Σύμφωνα με τους ειδικούς του Riverhead Foundation που κλήθηκαν επί τόπου από περαστικούς που είδαν το κήτος να ξεβράζεται στην ακτή, το θαλάσσιο θηλαστικό έφερε τεράστια δαγκώματα, κάτι που υποδεικνύει ότι δέχτηκε επίθεση από καρχαρία ή κάποιο άλλο μεγάλο θαλάσσιο ζώο, είχε χάσει το μεγαλύτερο μέρος του δέρματος του και βρισκόταν σε προχωρημένη αποσύνθεση.

Οι αρχές αντιμετωπίζουν μεγάλο πρόβλημα στο πώς θα μετακινήσουν το τεράστιο κήτος. Ένα ακόμη πρόβλημα είναι ότι όσο αποσυντίθεται εξαιτίας των υγρών και των αερίων που παράγονται κατά τη διαδικασία της σήψης, υπάρχει πιθανότητα το πτώμα να εκραγεί κυριολεκτικά κάτι που θα αποτελούσε τεράστια εστία μικροβίων.  

Όπως εξηγούν οι ειδικοί, ο μοναδικός θηρευτής του συγκεκριμένου είδους φάλαινας, εκτός βέβαια από τον άνθρωπο, είναι οι όρκες.

Το είδος αυτό ( fin whale) είναι το δεύτερο μεγαλύτερο είδος φάλαινας στον κόσμο, μετά τις γαλάζιες φάλαινες, και είναι είδος υπό εξαφάνιση. Μπορεί να φτάσει σε μήκος τα 30 μέτρα και το βάρος του αγγίζει τους 80 τόνους. Ενώ το προσδόκιμο ζωής τους είναι 80 - 90 χρόνια.

Πηγή: in.gr