Η Βρετανία καταργεί φόρο κληρονομιάς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014 12:34

Η Βρετανία καταργεί φόρο κληρονομιάς

ΛΟΝΔΙΝΟ. Την κατάργηση συγκεκριμένου φόρου κληρονομιάς ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Οικονομίας της Βρετανίας, Τζορτζ Οσμπορν, κατά τη διάρκεια της χθεσινής παρέμβασής του στο συνέδριο του Συντηρητικού Κόμματος στο Μπέρμιγχαμ.

Την ίδια ώρα, ο υπουργός ανακοίνωσε την πάταξη του φαινομένου της φοροαποφυγής από εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, που συστηματικά προσπαθούν να συρρικνώσουν τις εισφορές τους προς το βρετανικό κράτος.

Η ομιλία του κ. Οσμπορν εντάσσεται στο πλαίσιο προσπάθειας των Τόρις να στρέψουν τη δημοσιότητα από πρόσφατο κρούσμα «ροζ» σκανδάλου. Σύμφωνα με ταμπλόιντ εφημερίδα του Λονδίνου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνίας των Πολιτών, Μπρους Νιούμαρκ, έστειλε άσεμνες φωτογραφίες σε λογαριασμό νεαρής κοπέλας στο Twitter. Η νεαρή ήταν στην πραγματικότητα δημοσιογράφος της εφημερίδας.

Στην εναρκτήρια ομιλία του την Κυριακή, ο πρωθυπουργός Κάμερον ομολόγησε ότι το συνέδριο δεν αρχίζει με τους καλύτερους οιωνούς.

Δεύτερος βουλευτής στο Ukip

Μία ημέρα νωρίτερα, ο βουλευτής Μαρκ Ρέκλες ανακοίνωσε την παραίτησή του από τους Συντηρητικούς και την προσχώρησή του στο ξενοφοβικό και ευρωσκεπτικιστικό Ukip. Πρόκειται για τον δεύτερο βουλευτή των Τόρις που μεταπηδά στο Ukip τους τελευταίους δύο μήνες. Από τη μεριά του, ο ηγέτης του Ukip, Νάιτζελ Φάρατζ, δήλωσε χθες ότι αναμένει το παράδειγμα του Ρέκλες να ακολουθήσουν και άλλοι συνάδελφοί του.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ




00 inkefalonia general ad 300X250