Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές κατά Λαγκάρντ ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 17 Σεπτεμβρίου 2014 14:33

Προκαταρκτική έρευνα για τις απειλές κατά Λαγκάρντ ζήτησε η εισαγγελία του Αρείου Πάγου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις απειλές που δέχθηκε η Κριστίν Λαγκάρντ, σύμφωνα με τα όσα η ίδια έχει δηλώσει, αλλά και για τις ανάλογες καταγγελίες του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα, ζήτησε την Τετάρτη η εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Η εισαγγελία του Αρείου Πάγου διαβίβασε και τα σχετικά δημοσιεύματα, ηλεκτρονικού και έντυπου τύπου, με τις δηλώσεις τόσο της διευθύντριας του ΔΝΤ, όσο και του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου «να διακριβωθεί αν τελέστηκαν αυτεπαγγέλτως διωκόμενα εγκλήματα και τιμωρούμενα στην Ελλάδα κατά τους ελληνικούς ποινικούς νόμους».

Είχε προηγηθεί (χθες) επιστολή του υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου προς την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που της ζητούσε να διευκρινίσει τι εννοούσε με τη δήλωσή της ότι δέχθηκε απειλές για τη  ζωής της όταν μίλησε για την Ελλάδα και το θέμα των φόρων.

Μιλώντας την Τετάρτη στον ΒΗΜΑ 99,5, ο υπουργός Δικαιοσύνης διευκρίνισε ότι μόλις λάβει σχετική απάντηση από την κ. Λαγκάρντ θα διαβιβάσει τα σχετικά στοιχεία στην εισαγγελία προκειμένου να συσχετιστούν με τη δικογραφία που θα έχει ήδη σχηματιστεί.

ΤΑ ΝΕΑ




00 inkefalonia general ad 300X250