Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 13 Σεπτεμβρίου 2014 08:12

Λαγκάρντ: Δέχθηκα απειλές όταν μίλησα για Έλληνες φοροφυγάδες

Η επικεφαλής του ΔΝΤ αρνήθηκε να αναφερθεί εκτενώς στη χώρα μας, αρκέστηκε ωστόσο να πει ότι «πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω» - Γιατί «απείλησε» να χορέψει τον χορό της κοιλιάς

Αποφασισμένη να ενισχύσει την επιρροή των αναδυόμενων χωρών μέσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, το οποίο από την ίδρυσή του κυριαρχείται από τις δυνάμεις της Δύσης, εμφανίζεται η Christine Lagarde με συνέντευξή της στους Financial Times.

"Πέρυσι, πέρασα πολύ χρόνο με μέλη του Κογκρέσου, προσπαθώντας να τους δείξω πόσο γελοίο είναι να στέκονται εμπόδιο στην αλλαγή. Θα συνεχίσω να πιέζω και να πιέζω για αυτό. Θα χορέψω το χορό της κοιλιάς εάν χρειαστεί, για να το πετύχω", λέει.

Όταν η συζήτηση με το δημοσιογράφο έρχεται στο θέμα της Ελλάδας, η ισχυρή γυναίκα του ΔΝΤ φαίνεται απρόθυμη να μιλήσει. "Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας", λέει. Παρόλα αυτά, προσθέτει: "Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω".

newmoney.gr