Μαθητής από την Αρτα έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς (εικόνες)

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2014 11:18

Μαθητής από την Αρτα έφτιαξε ειδικά γυαλιά για τυφλούς (εικόνες)

Ο Άγγελος Γκέτσης είναι μαθητής της Γ' Λυκείου του Γενικού Λυκείου Άρτας. Είναι παιδί-θαύμα, που μας θυμίζει ότι η εφευρετικότητα και η δημιουργία δεν πεθαίνουν ποτέ, ακόμα και σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Ο Άγγελος διακρίθηκε για την εφεύρεσή του στον διαγωνισμό που διεξήγαγε το Google Science Fair 2014, παίρνοντας το Local Prize (1ο στην Ελλάδα).

Ο 17χρονος δημιούργησε ειδικά γυαλιά για τους τυφλούς, θέλοντας να αντικαταστήσει το μπαστούνι. Έφτιαξε αυτά τα γυαλιά, τα οποία προειδοποιούν μέσω δονήσεων αυτόν που τα φορά, προκειμένου να αποφύγει τα εμπόδια ενώ κινείται.

Αυτό επιτυγχάνεται μέσα από τη χρήση υπέρυθρων ακτίνων που εντοπίζουν τα αντικείμενα στο περιβάλλον, ενώ το όνομα της συσκευής είναι «P.E.ACE» (Portable Evsive Assiantan CE). Όπως είπε και ο ίδιος, ήταν από μικρός ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος σε σχέση με τα άτομα με προβλήματα όρασης, γι' αυτό και ανέλαβε αυτό το project. Φυσικά, μέσα από αυτό προσπαθεί να ευαισθητοποιήσει και τους υπόλοιπους.

Όσο για την εφεύρεσή του, είναι ανάμεσα στις 32 καλύτερες του κόσμου, στις 6 της Ευρώπης και πρώτη στη χώρα μας. Να σημειωθεί, πως στον διαγωνισμό πήραν μέρος παιδιά από όλο τον κόσμο.

http://www.e-daily.gr