Ανατριχίλα για την 36χρονη Μαρία που ζούσε φυλακισμένη στην Καλλιθέα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 07 Σεπτεμβρίου 2014 18:46

Ανατριχίλα για την 36χρονη Μαρία που ζούσε φυλακισμένη στην Καλλιθέα

Συγκλονίζει την Ελλάδα η νέα υπόθεση "Κωσταλέξι", με μία νεαρή κατάκοιτη γυναίκα να πέφτει θύμα βασανιστηρίων μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην Καλλιθέα από έναν συγγενή της και μία γυναίκα που κανονικά είχε προσληφθεί για να την προσέχει. Το δημοσίευμα του Έθνους της Κυριακής προκαλεί σοκ για μία 36χρονη γυναίκα κατάκοιτη λόγω σοβαρών προβλημάτων υγείας.

Όντας ορφανή από το 2006 όταν πέθανε η μητέρα της, ζούσε κάτω από τραγικές συνθήκες και έναν πραγματικό εφιάλτη, για περίπου οκτώ χρόνια. Όπως καταγγέλλει η ίδια, μια 77χρονη ομογενής απο την πρωην ΕΣΣΔ, η οποία υποτίθεται οτι είχε αναλάβει την φροντίδα της και ένας συγγενής της, την κρατούσαν κυριολεκτικά φυλακισμένη, στο μπαλκόνι του διαμερίσματος της που βλέπει στον φωταγωγό πολυκατοικίας στην οδό Δημοσθένους 243Β, με ελάχιστη τροφή, ενώ φέρονται οτι την βασάνιζαν και έπαιρναν την σύνταξη της, ύψους 1.200 ευρώ.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν γείτονες ειδοποιησαν την Υγειονομική Υπηρεσία, η οποία με την σειρά της ζήτησε συνδρομή απο το αστυνομικό τμήμα Καλλιθέας και έκαναν έφοδο στο σπίτι, στις 8 Ιουλίου.

Στο διαμέρισμα, στο μπαλκόνι του φωταγωγού βρήκαν την γυναίκα σε άθλια κατάσταση, με το ένα πόδι σπασμένο και δεμένο με σανιδένιο πρόχειρο νάρθηκα. Με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός» όπου νοσηλεύεται μέχρι σήμερα.

Για την υπόθεση διατάχθηκε έρευνα απο τον εισαγγελέα και σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος της 77χρονης και του συγγενή της.

Σημειώνεται οτι εξετάζεται εκτός των άλλων, κάτω απο ποιές συνθήκες η 36χρονη είχε παραχωρήσει το διαμέρισμα της στην 77χρονη ομογενή, κρατώντας απλώς την επικαρπία. Η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των δικαστικών αρχών που την ερευνούν σε βάθος.

Πηγή: newsit.gr