Τραγωδία στο Άγιο Όρος - Νεκρός ένας μοναχός που προσπάθησε να βοηθήσει πυροσβέστες που είχαν πέσει σε χαράδρα

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 04 Σεπτεμβρίου 2014 13:16

Τραγωδία στο Άγιο Όρος - Νεκρός ένας μοναχός που προσπάθησε να βοηθήσει πυροσβέστες που είχαν πέσει σε χαράδρα

- Ανείπωτη τραγωδία στη Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους- Δύο πυροσβέστες έπεσαν σε μία χαράδρα 70 μέτρων- Ένας μοναχός έσπευσε για να τους βοηθήσει με το οδόστρωμα να υποχωρεί και να τραυματίζεται θανάσιμα- Με αεροδιακομιδή μεταφέρθηκαν οι πυροσβέστες σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης- Εξέπνευσε τελικά ο μοναχός, ενώ οι πυροσβέστες είναι καλά στην υγεία τους- Τι λέει ο διοικητής του Αγίου Όρους στο newsIT Όλα έγιναν περίπου στις 08:00 το πρωί της Πέμπτης, όταν το πυροσβεστικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο πυροσβέστες 5ετούς θητείας, έκανε περιπολία στο Άγιον Όρος.

Εδώ θα πρέπει να σημειώσουμε, πως η περιπολία των δύο πυροσβεστών, ηλικίας 37 και 40 ετών, γινόταν σε μία περιοχή στην οποία είχει προηγηθεί ισχυρή βροχόπτωση και η οποία βρίσκεται κοντά στο παρεκκλήσι της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου στο Άγιο Όρος.

Άνοιξε η γη


Όπως λένε οι πληροφορίες, κατά την διάρκεια της περιπολίας, το οδόστρωμα υποχώρησε και το πυροσβεστικό τζιπ έπεσε σε χαράδρα 70 μέτρων.

Ο ένας πυροσβέστης κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο και μέσω ασυρμάτου κάλεσε σε βοήθεια, ενώ ο δεύτερος, αν και εγκλωβισμένος, διατηρούσε τις αισθήσεις του.

Όπως δήλωσε στο newsIT ο διοικητής του Αγίου Όρους, Αρίστος Κασμίρογλου, ο ήρωας της Μονής Χιλανδαρίου, είναι ο μοναχός Αθανάσιος, ενώ αυτή τη στιγμή, όπως δήλωσε, δεν είναι σε θέση να μας πει αν στο όχημα επέβαινε και δεύτερος μοναχός.

Εσπευσε να βοηθήσει ο μοναχός


Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης και ταυτόχρονα ο μοναχός, με δικό του όχημα, ξεκίνησε για να πάει στον τόπο του ατυχήματος και πιθανότατα να βοηθήσει στον εντοπισμό των πυροσβεστών, όμως 100 μέτρα πριν από το σημείο του πρώτου περιστατικού, το όχημα ξέφυγε από τον δρόμο μετά από κατολίσθηση και έπεσε κι αυτό σε γκρεμό 100 μέτρων.

Οι δύο πυροσβέστες ανασύρθηκαν τραυματισμένοι και μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης και οι πληροφορίες λένε πως είναι καλά στην υγεία τους


Με δηλώσεις του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διευθυντής Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποστήριξε πως και τα δύο ατυχήματα σημειώθηκαν λόγω της σαθρότητας του εδάφους. "Είναι σαθρό το έδαφος και δεν το κατάλαβαν ούτε οι πυροσβέστες, ούτε ο μοναχός και έπεσαν στον γκρεμό, σε βάθος περίπου 60 - 70 μέτρων".

Αυτή την ώρα βρίσκεται σε εξέλιξη επιχείρηση για να ανασύρουν από την χαράδρα τον μοναχό, ο οποίος με αυταπάρνηση έσπευσε στο σημείο για να βοηθήσει τους δύο πυροσβέστες.

Παράλληλα, γίνονται έρευνες στην περιοχή, καθώς το όχημα στο οποίο επέβαινε ο μοναχός εντοπίστηκε άδειο, ωστόσο δεν είναι σίγουρο αν είχε μεταβεί μόνος του στο σημείο, ή αν τον συνόδευε και κάποιος άλλος.

Πηγή: newsit.gr