Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας για ένα χρόνο

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2014 14:05

Παρατείνεται η προστασία της πρώτης κατοικίας για ένα χρόνο

Χωρίς κριτήρια θα δίνεται η παράταση ενός χρόνου για την πρώτη κατοικία, επιβεβαίωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Γεράσιμος Γιακουμάτος.

Για τα «καυτά» θέματα της εβδομάδας μίλησε ο Γεράσιμος Γιακουμάτος στο Πρωινό ΑΝΤ1.

Ο υφυπουργός ανάπτυξης αναφερόμενος στις επικείμενες διαπραγματεύσεις της ελληνικής αποστολής με τους δανειστές μας, επεσήμανε ότι ανάμεσα στις ελληνικές απαιτήσεις είναι «η μείωση των φορολογικών συντελεστών, οι 100 δόσεις και η μείωση του φόρου πετρελαίου» συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «όσοι πάνε στο Παρίσι, πάνε για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα της χώρας».

«Πάνε στους δανειστές μας» είπε και πρόσθεσε ότι πάντα υπάρχει η πιθανότητα να «λειτουργήσουμε μονομερώς». Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς ξεκαθάρισε ότι θα υπάρχει «παράταση ενός έτους για την προστασία της πρώτης κατοικίας» και αυτό θα ισχύει για όλους ανεξαιρέτως.

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης έθεσε και τη δική του πρόταση σχετικά με τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος, το οποίο υποστηρίζει ότι πρέπει να «κατανεμηθεί στοχευμένα σε ειδικές κατηγορίες ανθρώπων, όπως για παράδειγμα να γίνει επιστροφή του Δώρου του Πάσχα στους συνταξιούχους κάτω των 1000 ευρώ».

Σχετικά με την ακρίβεια γενικά και ειδικά για την τιμή του γάλακτος σημείωσε ότι θα γίνουν ανακοινώσεις , από τον ίδιο, «αμέσως μετά την ΔΕΘ».

«Η κυβέρνηση θα ξαναβγάλει πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ξαναβγεί» είπε τέλος ο κ.Γιακουμάτος, σχολιάζοντας την πολιτική επικαιρότητα.

fpress