Ήρωας ο πιλότος στην Κομοτηνή – Βγήκε από ιπτάμενο φέρετρο – Τον έσωσε η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 26 Αυγούστου 2014 11:07

Ήρωας ο πιλότος στην Κομοτηνή – Βγήκε από ιπτάμενο φέρετρο – Τον έσωσε η εκπαίδευση και η ψυχραιμία του

- Συμμετείχε σε άσκηση στην Κομοτηνή όπου έπαιρναν μέρος εκατοντάδες στρατιώτες- Η ψυχραιμία του πιλότου έσωσε τον ίδιο και τους φαντάρους- Όλα δείχνουν μηχανική βλάβη λόγω παλαιότητας του αεροσκάφους- Παλικάρια πετάνε ακόμη με αεροπλάνα που αγόρασε η χούντα!- Για καθαρά προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο ο πιλότος

Ακόμη ένα “θαύμα” στην Πολεμική Αεροπορία. Το σκηνικό τρόμου που στήθηκε όμως το πρωί λίγο μετά τις 09:00 στην περιοχή της Κομοτηνής δεν θα πρέπει να εκπλήσει κανέναν.


Δεν είναι η πρώτη φορά που η Π.Α. χάνει αεροσκάφος τύπου Α7 - Φωτογραφία αρχείου Eurokinissi

Μιλάμε για ένα αεροσκάφος που υπηρετεί στην Πολεμική Αεροπορία από το 1974. Τα αεροπλάνα είχαν παραγγελθεί επί χούντας και ενώ άλλες χώρες όπως οι ΗΠΑ ή η Πορτογαλία τα έχουν αποσύρει ήδη από τη δεκαετία του '90 στην Ελλάδα εξακολουθούν να πετούν.


Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Μιλάμε για ένα αεροσκάφος που πολέμησε στο Βιετνάμ, αλλά στην Ελλάδα μετέχει κανονικά στις επιχειρήσεις το 2014!
Έτσι και σήμερα το συγκεκριμένο αεροσκάφος κλήθηκε να μετάσχει σε διακλαδική άσκηση για την υποστήριξη τμημάτων του Στρατού Ξηράς στην περιοχή της Νυμφαίας.


Φωτογραφία αρχείου - Eurokinissi

Το αεροσκάφος είναι μονοκινητήριο, αν υπάρξει βλάβη δηλαδή στον κινητήρα είναι αδύνατο να κρατηθεί στον αέρα.

Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των μηχανικών που τα κρατούν ζωντανά φαίνεται ότι το αεροσκάφος έπαθε βλάβη.
Ευτυχώς ο πιλότος, όπως όλοι οι συνάδελφοί του στην Πολεμική Αεροπορία είχε άρτια εκπαίδευση.

Κατάφερε όχι μόνο να διασωθεί κάνοντας σωστή χρήση του εκτινασσόμενου καθίσματος, αλλά και να αποφύγει το δυστύχημα ρίχνοντας το αεροσκάφος σε περιοχή όπου δρούσαν άνδρες του Στρατού Ξηράς, στην περιοχή της άσκησης δηλαδή.

Μαρτυρία για τον πιλότο στο Newsit


Όπως δήλωσε στο Newsit o εκτελεστικός γραμματέας της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κ Θράκης, Κωνσταντίνος Κατσιμίγας "το περιστατικό έγινε περίπου στις 9.30 το πρωί, ήταν ένα μαχητικό κορσέρ Α7, μονοθέσιο με έναν πιλότο ο οποίος χρησιμοποίησε το αλεξίπτωτο εκτινάχθηκε και διεσώθη και διεκομίσθη για προληπτικούς λόγους στο νοσοκομείο Κομοτηνής.

Εγώ έφτασα ταυτόχρονα με τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ εκεί αλλά ο νεαρός πιλότος παρελήφθη από ασθενοφόρο του στρατού και γενικώς ήταν καλά στην υγεία του ο άνθρωπος.

Το αεροσκάφος έπεσε βόρεια της Κομοτηνής, στο πεδίο βολής του στρατού, είναι μια ευρύτατη περιοχή γύρω στα 10 χιλιάδες στρέμματα που έχουν απαλλοτριωθεί από το στρατό και είναι πεδίον ασκήσεων. Ηταν μη κατοικημένη περιοχή και το πλησιέστερο στρατόπεδο είναι γύρω στο 1,5 χιλιομετρο. Σε εκείνη την περιοχή δεν υπάρχει ούτε κτίσμα.

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις του στρατού και της αστυνομίας και αναμένεται κλιμάκιο της αεροπορίας για τις έρευνες. Στην περιοχή δεν υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί φωτιά σε κάθε περιπτωση βρίσκονται και πυροσβεστικά οχήματα προληπτικά".

Πηγή: newsit.gr