Αλλάζει το πρόγραμμα των Πανελλαδικών - Τι γίνεται με τα Βαθμολογικά Κέντρα

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 19 Μαΐου 2012 11:28

Αλλάζει το πρόγραμμα των Πανελλαδικών - Τι γίνεται με τα Βαθμολογικά Κέντρα

Με Εγκύκλιο (17/5) με θέμα "Εξαίρεση των Βαθμολογικών Κέντρων από Εκλογικά Κέντρα για τις Εθνικές Εκλογές" το Υπουργείο Παιδείας ζητά από τους Διευθυντές Β/βάθμιας Εκαπίδευσης στις περιοχές των οποίων λειτουργούν βαθμολογικά κέντρα να έρθουν σε συνεννόηση με τους Περιφερειάρχες έτσι ώστε να μην οριστούν τα συγκεκριμένα σχολεία ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Δείτε την Εγκύκλιο: http://static.diavgeia.gov.gr/doc/Β49Υ9-ΤΞΧ

Προβληματισμός επικρατεί στο υπουργείο Παιδείας για τις αλλαγές που θα πρέπει να γίνουν στο πρόγραμμα των εξετάσεων λόγω των νέων εκλογών στις 17 Ιουνίου. Κατά το τετραήμερο από την Παρασκευή 15 Ιουνίου έως και τη Δευτέρα 18 Ιουνίου, τα σχολεία θα πρέπει να κλείσουν για να μετατραπούν σε εκλογικά κέντρα, με αποτέλεσμα να επηρεάζονται τόσο οι επαναληπτικές εξετάσεις για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων όσο και οι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα.
Οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να «κλειδώσουν» σε σύσκεψη σήμερα στο υπουργείο Παιδείας, ενώ η λύση που φαίνεται να προκρίνεται ως καταλληλότερη είναι η επανεκκίνηση των εξετάσεων την Τρίτη 19 Ιουνίου.