Ετσι είναι ντυμένοι οι γιατροί που κάνουν έρευνες για τον ιό του Εμπολα -Σκηνικό από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 17 Αυγούστου 2014 12:17

Ετσι είναι ντυμένοι οι γιατροί που κάνουν έρευνες για τον ιό του Εμπολα -Σκηνικό από ταινίες επιστημονικής φαντασίας

Η επιδημία του αιμορραγικού πυρετού Εμπολα εξαπλώνεται ραγδαία και μέχρι σήμερα περισσότεροι από 1.100 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στις χώρες της δυτικής Αφρικής.

Τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών βρίσκονται σε επιφυλακή σε ολόκληρο τον κόσμο και τα νοσοκομεία προετοιμάζονται για πιθανή εξάπλωση του ιού και σε άλλες χώρες.

Ο Εμπολα είναι ένας εξαιρετικά επικίνδυνος ιός που μεταδίδεται με τα σωματικά υγρά και για αυτόν τον λόγο όλοι οι εργαζόμενοι στους τομείς Υγείας πρέπει να παίρνουν σημαντικές προφυλάξεις για να μην μολυνθούν.

Ενα γερμανικό νοσοκομείο επέτρεψε σε τηλεοπτικά συνεργεία να εισέλθουν σε μία από τις πτέρυγες απομόνωσης που διαθέτει και να τραβήξουν πλάνα από την προετοιμασία των γιατρών, τον τρόπο που απολυμαίνονται και τις ειδικές στολές που φοράνε, πριν έρθουν σε επαφή με τους ασθενείς καθώς και αμέσως μετά την εξέτασή τους.

Γιατροί και νοσοκόμες φορούν τις συγκεκριμένες στολές και πριν τις βγάλουν απολυμαίνονται με ένα ειδικό υγρό καθαρισμού.


Ο συγκεκριμένος γιατρός αναλύει δείγμα αίματος που πήρε από ασθενή και ακόμα και στο εργαστήριο φορά τον προστατευτικό εξοπλισμό.


Ο γιατρός βρίσκεται στην πτέρυγα 59 στο νοσοκομείο Charite. Είναι μία από τις λίγες εξειδικευμένες μονάδες απομόνωσης του ιού Εμπολα στη Γερμανία.

Τα τηλεοπτικά συνεργεία δεν χρειάστηκε να φορέσουν τις ειδικές στολές κατά τη διάρκεια της επίδειξης μέσα στην απομονωμένη πτέρυγα.


Οπως μπορείτε να δείτε, η στολή δεν αφήνει ούτε ένα εκατοστό του δέρματος απροστάτευτο.


Ο γιατρός βρίσκεται σε ένα δωμάτιο -καραντίνα. Οι γιατροί και όλο το προσωπικό Υγείας επικοινωνούν μέσω μικροφώνων.


Η συγκεκριμένη φωτογραφία είναι από τον θάλαμο απομόνωσης, στον οποίοι ντύνονται και ξεντύνονται οι γιατροί. Οι εργαζόμενοι φέρουν ειδικές συσκευές με οξυγόνο, έτσι ώστε να μπορούν να αναπνέουν όταν φορούν τις προστατευτικές στολές.


Οι στολές μετά την απολύμανση βρίσκονται κρεμασμένες σε έναν ειδικά διαμορφωμένο χώρο, μέσα στον οποίο υπάρχουν ειδικές πινακίδες που αναγράφουν: «Μην εισέρχεστε στον χώρο. Λοιμώδη νοσήματα».


iefimerida



00 inkefalonia general ad 300X250