Καταιγίδες και χαλάζι με την θερμοκρασία στους 36 βαθμούς Κελσίου- Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2014 08:41

Καταιγίδες και χαλάζι με την θερμοκρασία στους 36 βαθμούς Κελσίου- Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Συνεχίζει τα...δικά του ο καιρός καθώς ο υδράργυρος αναμένεται να φτάσει στους 36 βαθμούς Κελσίου και παράλληλα σε πολλές περιοχές της χώρας θα ρίξει ακόμα και χαλάζι.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική υπηρεσία άστατος θα είναι ο καιρός σε περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι και μετά θα ενταθούν και θα επηρεάσουν τα υπόλοιπα ηπειρωτικά, το Ιόνιο, το Βόρειο και Βορειοδυτικό Αιγαίο, καθώς και ορεινά κυρίως τμήματα της Κεντρικής και Δυτικής Κρήτης.

Τα φαινόμενα κατά τόπους θα συνοδεύονται από αυξημένη ηλεκτρική δραστηριότητα, ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 33 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 20 έως 34 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 22 έως 32 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, από 22 έως 36 βαθμούς στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και από 23 έως 34 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου, αλλά οι μέγιστες στις Κυκλάδες και στη Βόρεια Κρήτη θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες.

Οι άνεμοι , σύμφωνα με το meteo.gr, στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, και στο Νότιο Αιγαίο δυτικοί με ίδιες εντάσεις. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτοί μέτριοι μέχρι ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ.

Ζεστό και υγρό καιρό με λίγες νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν βροχές και καταιγίδες κυρίως στα δυτικά, περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει τους 36 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα παράκτια τμήματα οι μέγιστες θα είναι 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς μέχρι σχεδόν μέτριοι.

Νεφώσεις με βροχές ή καταιγίδες κατά περιόδους, περιμένουμε στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει τους 31 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς.

iefimerida



ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250