Δωρεά μαμούθ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2014 13:25

Δωρεά μαμούθ στο Χαμόγελο του Παιδιού

Μια αμύθητη κληρονομιά πολλών εκατομμυρίων ευρώ άφησε στο Χαμόγελο του Παιδιού ο γνωστός επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου «Τιτάνια» Κωνσταντίνος Μαλάμος, προκαλώντας χαμόγελα χαράς και ευτυχίας σε παιδιά που έχουν ανάγκη τη βοήθεια όλων μας. Ο 70χρονος απόγονος της πάμπλουτης και ιστορικής οικογενείας Πεσμαζόγλου πριν από περίπου δύο μήνες άφησε την τελευταία του πνοή, βυθίζοντας στο πένθος συγγενείς και φίλους. Ωστόσο ο ίδιος δεν είχε καταφέρει στη ζωή του να αποκτήσει παιδιά. Αν και ο Κωνσταντίνος Μαλάμος είχε παντρευτεί την  Ντέπυ Χανδρή, ο γάμος δεν κράτησε πολύ.

Όμως, όσο και αν δούλευε, όσο και αν προσπαθούσε να γεμίζει τη ζωή του, πάντα του έλειπε η οικογένεια. Ήθελε να αποκτήσει τα δικά του παιδιά, αλλά ο Θεός ή οι συγκυρίες δεν έκαναν το όνειρο του πραγματικότητα. Για αυτό πάντα έδειχνε ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα που είχαν να κάνουν με παιδιά. Μετά τον θάνατο του, όλοι πίστευαν ότι κληρονόμοι της τεράστιας περιουσίας του θα ήταν οι δύο ανιψιές του.

Οι κόρες της αδελφής του, της Ειρήνης, η οποία είναι παντρεμένη με τον άλλο μεγάλο και ισχυρό επιχειρηματία, τον Δημήτρη Καρέλλα. Όμως, όταν πριν από περίπου δέκα ημέρες άνοιξε η διαθήκη του Κωνσταντίνου Μαλάμου, τότε μια τεράστια έκπληξη περίμενε όλους.

Ο επιχειρηματίας άφησε όντως ένα μεγάλο μέρος της κινητής και ακίνητης περιουσίας του στις ανιψιές του και σε συγγενείς, αλλά επιθυμία του ήταν το ξενοδοχείο «Τιτάνια» να περάσει στο σύλλογο του Χαμόγελου του Παιδιού. Την περασμένη εβδομάδα μάλιστα ο δικηγόρος του επικοινώνησε με τον πρόεδρο του συλλόγου, Κώστα Γιαννόπουλο και του γνωστοποίησε την επιθυμία του εκλιπόντα. Η «Espresso» επικοινώνησε με τον Κώστα Γιαννόπουλο, ο οποίος επιβεβαίωσε το γεγονός, ωστόσο αρνήθηκε να σχολιάσει κάτι παραπάνω.

Πηγή: Espresso - enikos.gr