Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό στο μετρό της Μόσχας

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 15 Ιουλίου 2014 11:01

Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες από εκτροχιασμό στο μετρό της Μόσχας

Τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους και περίπου 80 τραυματίστηκαν σε εκτροχιασμό συρμού στο μετρό της Μόσχας. Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ, αριθμός βαγονιών συρμού που εκτελούσε δρομολόγια της μπλε γραμμής εκτροχιάστηκε νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης, σε ώρα αιχμής. Τα αίτια είναι ακόμη άγνωστα, με τις πρώτες εκτιμήσεις να μιλούν για ηλεκτρική βλάβη.

Το δυστύχημα συνέβη μεταξύ των σταθμών Σλαβιάνσκι Μπουλβαρ και Παρκ Πόμπεντι. Τα βαγόνια έχουν εκτροχιαστεί αλλά δεν έχουν ανατραπεί, και υπάρχουν αναφορές για εγκλωβισμένους επιβάτες.

Αξιωματούχος που επικαλείται το RIA Novosti ανέφερε πως έχει επιβεβαιωθεί ο θάνατος τουλάχιστον τριών ατόμων. Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το πρακτορείο στην αστυνομία της ρωσικής πρωτεύσουσας, θεωρείται ότι περίπου 20 άτομα είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε ένα από τα βαγόνια.

Ορισμένοι από τους τραυματίες είναι σε σοβαρή κατάσταση. Έξω από τον σταθμό Παρκ Πόμπεντι είχε συγκεντρωθεί αριθμός ασθενοφόρων για να παραλάβουν τους τραυματίες από φορεία που κατέβηκαν στις γραμμές του μετρό.

Πηγή: in.gr




00 inkefalonia general ad 300X250