"Βόμβα"! Κρατείται ο Νικολά Σαρκοζί για το σκάνδαλο διαφθοράς

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 01 Ιουλίου 2014 10:32

"Βόμβα"! Κρατείται ο Νικολά Σαρκοζί για το σκάνδαλο διαφθοράς

Μπουρλότο στα σχέδια του Νικολά Σαρκοζί να διεκδικήσει ξανά την προεδρία της Γαλλίας στις εκλογές του 2017 βάζει η κράτησή του για το σκάνδαλο αθέμιτης άσκησης επιρροής.

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας πήγε, νωρίς το πρωί της Τρίτης, στην έδρα της υπηρεσίας καταπολέμησης της διαφθοράς προκειμένου να καταθέσει για την υπόθεση του σκανδάλου αθέμιτης άσκησης επιρροής, αλλά δεν ήξερε τι τον... περίμενε!

Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας έφθασε στις 08.00 (τοπική ώρα) στην έδρα της κεντρικής διεύθυνσης της δικαστικής αστυνομίας στη Ναντέρ, έξω από το Παρίσι.
Λίγη ώρα μετά, ο Νικολά Σαρκοζί τέθηκε υπό κράτηση για να ανακριθεί!

Η κράτηση Σαρκοζί έρχεται ενώ αναμενόταν η ανακοίνωση ότι ο "Σαρκό" επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, επιδιώκοντας να αναλάβει και πάλι την ηγεσία της Ένωσης για ένα Λαϊκό Κίνημα (UMP, αξιωματική αντιπολίτευση).

Η υπηρεσία κατά της διαφθοράς της δικαστικής αστυνομίας έχει τη δυνατότητα να θέσει τον Νικολά Σαρκοζί υπό κράτηση και να τον ανακρίνει επί ένα 24ωρο, διάστημα που μπορεί να ανανεωθεί άπαξ.

Και ο συνήγορός του Τιερί Ερζόγκ ετέθη χθες υπό κράτηση, όπως και δύο ανώτατοι δικαστικοί της γενικής εισαγγελίας του Εφετείου.

Οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν να εξακριβώσουν εάν ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας, με την υποστήριξη του Τιερί Ερζόγκ, επεδίωξε να λάβει πληροφορίες από ανώτατο δικαστικό για έρευνα που αφορούσε το πρόσωπό του με αντάλλαγμα την εξασφάλιση υψηλού αξιώματος.

Στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας που άρχισε στις 26 Φεβρουαρίου, οι δικαστικές αρχές επιδιώκουν επίσης να εξακριβώσουν εάν ο Νικολά Σαρκοζί ενημερώθηκε παρανόμως για την τηλεφωνική του παρακολούθηση.

newsit.gr