Αλλάζει πάλι η έναρξη του σχολικού έτους -Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014 18:57

Αλλάζει πάλι η έναρξη του σχολικού έτους -Στις 11 Σεπτεμβρίου το πρώτο κουδούνι

Αλλαγή στην αλλαγή για την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Μετά τις πρόσφατες αποφάσεις του πρώην υπουργού Παιδείας, Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου, έρχεται ο νέος σχεδιασμός του Ανδρέα Λοβέρδου να ακυρώσει τα πάντα.

Έτσι, σύμφωνα με τον νέο υπουργό Παιδείας, το πρώτο κουδούνι της χρονιάς θα ακουστεί στις 11 Σεπτεμβρίου και όχι στις 8 του μήνα, όπως είχε ανακοινωθεί προ ολίγου καιρού.

Ο νέος υπουργός δεν συμφωνεί με τους πειραματισμούς των τελευταίων μηνών στο θέμα της έναρξης. Κι αυτό διότι δεν έχουν ολοκληρωθεί ακόμη αποσπάσεις και μεταθέσεις καθηγητών ώστε να αρχίσει νωρίτερα το σχολικό έτος, ενώ στη χώρα μας οι μαθητές και οι οικογένειές τους δεν έχουν θεσμοθετημένες χειμερινές διακοπές όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ.

Οπως μάλιστα δήλωσε τη Δευτέρα στον ραδιοσταθμό Aλφα 98,9, αν και δεν έχει ληφθεί ακόμη απόφαση σχετικά με το ποια ημέρα θα ξεκινήσει το σχολικό έτος τον προσεχή Σεπτέμβριο, «νομίζω λογικότερο είναι να μείνουμε στα περσινά ημερολογιακά όρια. Θα ανοίξουν δηλαδή, τα σχολεία όπως πέρσι και πρόπερσι, διότι θέλουμε να προλάβουμε να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες μεταθέσεων, αποσπάσεων, αναπληρώσεων δασκάλων και καθηγητών».

Παράλληλα, όπως αναφέρει το Βήμα, ο νέος υπουργός δεν υπογράφει την απόφαση για κατάργηση των δύο αργιών στα σχολεία, του Αγίου Ιωάννη (7 Ιανουαρίου) και των Τριών Ιεραρχών (30 Ιανουαρίου).

Τέλος, ο Ανδρέας Λοβέρδος επανεξετάζει συνολικά και το περιεχόμενο της Τράπεζας Θεμάτων στην Α' Λυκείου για την οποία υπήρξαν εφέτος πολλά παράπονα.


iefimerida