Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης – Μέσω facebook γίνονταν οι συνεννοήσεις – Τα ψεύτικα προφίλ και οι ...”λακκούβες” στα sms

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014 12:14

Νέες αποκαλύψεις για το κύκλωμα διακίνησης ηρωίνης – Μέσω facebook γίνονταν οι συνεννοήσεις – Τα ψεύτικα προφίλ και οι ...”λακκούβες” στα sms

- Την Τρίτη θα απολογηθεί η οικογένεια του εφοπλιστή και την Τετάρτη οι Τούρκοι- Τι έγραφε το μήνυμα στο κινητό του 15χρονου που οδήγησε στη σύλληψή του- Με ψεύτικα προφίλ στο facebook και κωδικοποιημένες εκφράσεις γίνονταν οι συνεννοήσεις- Για ξέπλυμα χρήματος ερευνάται ο Τούρκος υπήκοος, φερόμενος ως εγκέφαλος της σπείρας- Στο "μικροσκόπιο" καταστήματα γνωστής αλυσίδας παγωτών και μπαρ στην Κηφισιά

Νέες αποκαλύψεις έρχονται στο φως για τη δράση του μεγάλου κυκλώματος εμπορίας και διακίνησης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης από Ιράν και Αφγανιστάν.
Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία, οι συνεννοήσεις του κυκλώματος γίνονταν μέσα από το facebook με ψεύτικα προφίλ και με κωδικοποιημένες εκφράσεις. Μάλιστα χρησιμοποιούνταν ακόμα και το πραγματικό προφίλ του 15χρονου γιου του εφοπλιστή.


To sms στο κινητό του 15χρονου που οδήγησε στη σύλληψή του

Ο ρόλος του 15χονου εξετάζεται από τις αρχές γιατί είναι δυνατό το παιδί να μην γνώριζε της "δουλειές" του πατέρα του.

Ωστόσο οι αστυνομικοί και οι λιμενικοί έχουν στα χέρια τους συνομιλίες και μηνύματα που προέρχονται τόσο από το κινητό του 15χρονου παιδιού όσο και από το κινητό τις 73χρονης πεθεράς του εφοπλιστή.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit, ένα από τα μηνύματα που φαίνεται να φεύγει από το κινητό του 15χρονου με παραλήπτη τον Τούρκο εμπλεκόμενο στην υπόθεση γράφει τα εξής: "να προσέχετε στο ταξίδι, γιατί οι φίλοι μας έχουν παρατηρήσει λακκούβες στο δρόμο".

Σύμφωνα με τις αρχές οι "λακκούβες" είναι συνθηματικό και είχε να κάνει με ενδεχόμενη παρακολούθηση του φορτίου της ηρωίνης από το λιμάνι του Πειραιά στην αποθήκη στο Κορωπί.

Πάντως γεγονός είναι οτι όταν συνελήφθη ο 15χρονος λίγα λεπτά πριν μπoυν οι λιμενικοί στη βίλα της Φιλοθέης είχε φύγει μήνυμα από το κινητό του που έγραφε "θα μας πιάσουν όλους, προσπαθήστε να εξαφανίσετε τα πράγματα".


Το ΣΔΟΕ θα ανοίξει όλους τους λογαριασμούς των εμπλεκόμενων


Ο εγκέφαλος της συμμορίας, Τούρκος υπήκοος με κινητικά προβλήματα και ο οποίος κινείται με αναπηρικό αμαξίδιο, έκανε πολυτελή ζωή στην Αθήνα και ερευνάται από το ΣΔΟΕ η δραστηριότητά του για το ξέπλυμα χρήματος από το εμπόριο της ηρωίνης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Newsit ο Τούρκος υπήκοος φέρεται να επένδυε χρήματα σε καταστήματα franchise γνωστής αλυσίδας παγωτών ενώ εξετάζεται και ο ρόλος και ιδιοκτήτη γνωστού μπαρ στην Κηφισιά καθώς φαίνεται να ξεπλένονταν χρήματα και σε αυτή την την επιχείρηση.

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ