Κυπελλούχος Ευρώπης η Ατλέτικο με σόου Φαλκάο!

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 10 Μαΐου 2012 00:14

Κυπελλούχος Ευρώπης η Ατλέτικο με σόου Φαλκάο!

Με δύο καταπληκτικά γκολ ο Κολομβιανός επιθετικός έριξε στο καναβάτσο την Μπιλμπάο και η Ατλέτικο Μαδρίτης επικράτησε με 3-0 στον ισπανικό "εμφύλιο" και κατέκτησε το Γιουρόπα Λιγκ για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια. Με λυγμούς έκλαιγαν οι Βάσκοι στο τέλος.

Tο ματς ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Ατλέτικο Μαδρίτης. Στην πρώτη ουσιαστικά φάση του ματς, στο 7ο λεπτό ο Ρανταμέλ Φαλκάο με μία υπέροχη κίνηση και ακόμα πιο όμορφο τελείωμα έβαλε σε θέση οδηγού την ομάδα του.

Σταδιακά η Μπιλμπάο ισορρόπησε όμως πάνω στη στιγμή που πίεζε για την ισοφάριση δέχθηκε και δεύτερο γκολ. Ο Φαλκάο "χόρεψε" ξανά την άμυνα των Βάσκων και έστειλε για δεύτερη φορά τη μπάλα στα δίχτυα του Ιραϊθόθ στο 34΄.

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπιλμπάο ανέβασε στροφές και πήρε τα ηνία όμως με τον Γιορέντε σε κακή μέρα δεν μπόρεσε να τελειώσει τις φάσεις που δημιούργησε. Αντίθετα η Ατλέτικο βρήκε και τρίτο γκολ, με τον Ντιέγκο να τελειώνει πρόωρα τον τελικό με ένα εξαιρετικό σόλο στο 85ο λεπτό.

Ο Φαλκάο έφτασε τα 12 γκολ στην διοργάνωση και αναδείχθηκε για δεύτερη φορά τα τελευταία τρία χρόνια πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης, ενώ η Ατλέτικό πανηγύρισε στο ίδιο διάστημα την κατάκτηση δύο Γιουρόπα Λιγκ.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι παίκτες του Μπιλμπάο ήταν απαρηγόρητοι στο φινάλε με τους περισσότερους εξ αυτών να ξεσπούν σε λυγμούς με το τελευταίο σφύριγμα.

ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Ντιέγκο Σιμεόνε): Κουρτουά, Λουίς, Μιράντα, Γκοντίν, Χουανφράν, Γκάμπι, Σουάρεθ, Αρντά (90'+3' Ντομίνγκεθ), Αντριάν (88' Σάλβιο), Ντιέγκο (90' Κόκε), Φαλκάο

ΑΘΛΕΤΙΚ ΜΠΙΛΜΠΑΟ (Μαρσέλο Μπιέλσα) Ιραϊθόθ, Αουρτενέτσε (46' Γκόμεθ), Αμορεμπιέτα, Χάβι Μαρτίνεθ, Ιραόλα, Ντε Μάρκος, Ιτουράσπε (46' Πέρεθ), Ερέρα (64' Τοκέρο), Μουνιαΐν, Σουσαέτα, Γιορέντε.

Πηγή: newsit.gr