Επικίνδυνα μικρόβια θέτουν σε κίνδυνο ζωές

Δημοσιεύτηκε: Τρίτη, 08 Μαΐου 2012 11:13

Επικίνδυνα μικρόβια θέτουν σε κίνδυνο ζωές

Ανθεκτικά στα αντιβιοτικά, μικρόβια που οι γιατροί χαρακτηρίζουν σαν "υπερ – μικρόβια" και τα οποία μέχρι πριν λίγο καιρό υπήρχαν μόνο στα νοσοκομεία, εξαπλώνονται επικίνδυνα και βάζουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στην Αυστραλία.

Πριν λίγες ημέρες μάλιστα η κυβέρνηση της χώρας προβληματισμένη, από την ραγδαία αύξηση των λοιμώξεων, ανέθεσε σε ομάδα εμπειρογνωμόνων να αντιμετωπίσει το θέμα. Μάλιστα ο πρόεδρος της μονάδας Μικροβιακής Αντοχής, John Turnidge, είπε ότι η υπηρεσία του θα ενημερώσει για τα αποτελέσματα της έρευνάς της τους αξιωματούχους του υπουργείου Υγείας.

Η ομάδα της Μικροβιακής Αντοχής διεξήγαγε μία έρευνα σε 30 νοσοκομεία, τα οποία θεράπευαν ασθενείς για λοιμώξεις και βρήκαν μια ανησυχητική αύξηση των μικροβίων Ε. Coli και Klebsiella, τα οποία παράγουν ένζυμα που τα κάνουν ανθεκτικά, σε κάποια από τα πιο δυνατά αντιβιοτικά.

Το E.Coli είναι ένα πολύ συχνό βακτήριο που βρίσκεται σε ανθρώπους, κατοικίδια και σε άλλα θηλαστικά. Μπορεί να προκαλέσει ουρολοίμωξη και μετεγχειρητική λοιμώξη και είναι η αιτία δηλητηρίασης του αίματος.

"Το βακτήριο E.Coli αντιστέκεται στα φάρμακα, ενώ το 2000 δεν υπήρχε κανένα είδος αντίστασης στις φαρμακευτικές αγωγές" είπε ο καθηγητής Turnidge. Οι προσπάθειες της ομάδας συνεχίζονται ακατάπαυστα.

Πηγή: iatropedia.com