Ακροδεξιός δήμαρχος στην Ιταλία βάζει πρόστιμο «φωτιά» σε όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 26 Απριλίου 2014 09:16

Ακροδεξιός δήμαρχος στην Ιταλία βάζει πρόστιμο «φωτιά» σε όποιον προσφέρει φαγητό σε άστεγους

Η είδηση μπορεί να φαντάζει ψεύτικη, ωστόσο, είναι άκρως αληθινή. Ακροδεξιός δήμαρχος στην Ιταλία θα επιβάλει πρόστιμο έως 500 ευρώ σε όποιον προσφέρει φαγητό σε αστέγους. Ο λόγος για τον δήμαρχο της Βερόνα, Φλάβιο Τόζι (της ξενοφοβικής Λέγκα).

Σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης η απόφαση πρόκειται να προκαλέσει, οπωσδήποτε, σειρά πολιτικών αντιδράσεων. Και στο παρελθόν, δημοτικοί σύμβουλοι είχαν προτείνει ανάλογα μέτρα, αλλά, τελικώς, είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προέχει το δικαίωμα σίτισης όσων δεν διαθέτουν μόνιμο τόπο κατοικίας και αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες.

Σε ανακοινωθέν του, ο Φλάβιο Τόζι τονίζει ότι «όπως αποδεικνύουν φωτογραφίες πολιτών και οι εκθέσεις της αστυνομίας, πολλές περιοχές του ιστορικού κέντρου έχουν μετατραπεί σε μόνιμα σημεία κατανάλωσης τροφίμων από μέρους ατόμων χωρίς μόνιμη κατοικία. Πολλοί είναι γνωστοί στα όργανα της τάξης και σε βάρος τους έχει εκδοθεί απόφαση απέλασης».

Την ίδια στιγμή, προσθέτει ότι στην περιοχή «έχουν συσσωρευτεί αποφάγια, στρώματα, αλλά και ακαθαρσίες των ατόμων αυτών».

Μετά την υπογραφή της εν λόγω απόφασης, κινδυνεύουν να υποχρεωθούν να πληρώσουν το χρηματικό πρόστιμο και τα μέλη των ανθρωπιστικών οργανώσεων τα οποία, κάθε βράδυ, διανέμουν ζεστό φαγητό σε φτωχούς και άστεγους της πόλης της «Αρένα».

Το βράδυ της Πέμπτης, ο γνωστός Ιταλός δημοσιογράφος Γκαντ Λέρνερ, ζήτησε από τους κατοίκους της Βερόνα, μέσω διαδικτύου, να πάρουν μέρος την Παρασκευή στην πορεία για τον εορτασμό της επετείου της πτώσης του ναζιφασισμού, προχωρώντας σε μια πράξη «πολιτικής ανυπακοής»: να μοιράσουν φαγητό στους άστεγους, αδιαφορώντας για την απόφαση του Τοζι, όπως θα κάνει και ο ίδιος.

iefimeridaΦόρτωση…

Φόρτωση…