Κίνδυνος παραγραφής για τις φωτιές στην Ηλεία

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 24 Απριλίου 2014 11:47

Κίνδυνος παραγραφής για τις φωτιές στην Ηλεία

Με ορατό τον κίνδυνο παραγραφής των αδικημάτων με τα οποία βαρύνονται οι καταδικασθέντες σε πρώτο βαθμό, συνεχίζεται στο Εφετείο Πατρών η εκδίκαση της υπόθεσης των φονικών και καταστροφικών πυρκαγιών της Ηλείας το καλοκαίρι 2007.

«Είμαστε οριακά στην παραγραφή των αδικημάτων αλλά έχουμε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και στην ευαισθησία των δικαστικών Αρχών. Οι νεκροί δεν γυρίζουν πίσω. Ομως εκείνοι που ευθύνονται... εκείνοι που έκαναν να φορέσουν μαύρα δεκάδες οικογένειες στην Ηλεία εκείνο το καλοκαίρι, θα πρέπει να τιμωρηθούν. Μόνο έτσι θα ησυχάσουν οι ψυχές των νεκρών...» ανέφερε στην «Ε» η Χριστίνα Δρακοπούλου, αδερφή του δασοπυροσβέστη που βρήκε τραγικό θάνατο μέσα στις φλόγες στη στροφή του «θανάτου» λίγο έξω από τη μαρτυρική Αρτέμιδα.

Κρατική παραλυσία

«Εκείνη την μέρα δεν είχε γίνει απολύτως τίποτα. Ο κρατικός μηχανισμός δεν λειτούργησε, αλλιώς δεν θα είχε συμβεί το κακό. Δεν θα είχαμε τόσα θύματα...» κατέθεσε με δάκρυα στα μάτια η Θεοδώρα Δρακοπούλου, μητέρα ενός εκ των τριών εποχικών πυροσβεστών που έχασαν τη ζωή τους στη στροφή της Αρτέμιδας τα ξημερώματα της 24ης Αυγούστου 2007.

Με συγκλονιστικό τρόπο ο Παναγιώτης και ο Ευστάθιος Αλεξανδρόπουλος, που έχασαν τα παιδιά τους και τη μητέρα τους, στη μοιραία στροφή της Αρτέμιδας κατέθεσαν στο δικαστήριο: «Η μητέρα μας πήρε τα πιτσιρίκια και έφυγε με τα πόδια από το χωριό. Εκανε 1,5 χιλιόμετρο και μετά επιβιβάστηκε μαζί με τα εγγονάκια της στο όχημα της συζύγου του Γ. Παρασκευόπουλου. Θα την παρακάλεσε να την πάρει μαζί της, καθώς είχε τρομοκρατηθεί από τη φωτιά. Μπήκαν μέσα για να γλιτώσουν, αλλά δυστυχώς... κάηκαν ζωντανοί», ανέφεραν στις καταθέσεις τους τα δύο αδέλφια, περιγράφοντας εικόνες που παγώνουν το αίμα.

«Πήγα στο σημείο την επόμενη μέρα, στις 3 το πρωί, είδα τη μάνα με το κοριτσάκι αγκαλίτσα, τον πυροσβέστη πιο δίπλα. Σώθηκαν μόνον δύο άτομα...» ανέφερε ο Στάθης Αλεξανδρόπουλος, επιρρίπτοντας ευθύνες γι' αυτήν την τραγωδία σ' όλους τους αρμοδίους.




00 inkefalonia general ad 300X250