Κατάθεση σοκ: Ετσι κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον Καρέλι -Ποιος έδωσε το μοιραίο χτύπημα

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 06 Απριλίου 2014 10:00

Κατάθεση σοκ: Ετσι κακοποίησαν μέχρι θανάτου τον Καρέλι -Ποιος έδωσε το μοιραίο χτύπημα

Μία εβδομάδα μετά το φονικό ξυλοδαρμό του Αλβανού κακοποιού Ιλία Καρέλι, έρχεται στο φως μέρος της δικογραφίας που αφορά στους σωφρονιστικούς υπαλλήλους που φέρονται να προκάλεσαν το θάνατό του. Τα όσα κατέθεσε αξιωματικός της υπηρεσίας εσωτερικών υποθέσεων προκαλούν σοκ. 

Στη δικογραφία που δημοσιεύει η ιστοσελίδα tovima.gr και η οποία, σύμφωνα με τον δικηγόρο Νίκο Ζήνδρο που εκπροσωπεί νομικά έναν από τους κατηγορουμένους «στηρίζεται σε αφηγηματικές καταθέσεις στελεχών της ΕΛ.ΑΣ με βάση όσα φέρεται να τους εξομολογήθηκαν κάποιοι σωφρονιστικοί υπάλληλοι και όχι σε ένορκες καταθέσεις των σωφρονιστικών υπαλλήλων», περιγράφεται από αξιωματικό της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσων τη ΕΛΑΣ λεπτομερώς η κακοποίηση του κρατούμενου από όλους τους παρευρισκόμενους σωφρονιστικούς υπαλλήλους, πλήν ενός, αλλά και από τους εξωτερικούς φρουρούς, που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στη φυλακή.

Οπώς σημειώνει ο ιστότοπος tovima.gr κατονομάζονται όλοι όσοι κτυπούσαν το 42χρονο κακοποιό, σε όλα τα σημεία του σώματός του και προσδιορίζονται οι δύο που τον κτυπούσαν με μεγαλύτερη μανία. Μάλιστα, σημειώνεται ότι ένας από τους δύο ήταν αυτός που τον κτύπησε με το βραχίονά του στο στέρνο του και του επέφερε το καίριο πλήγμα.

Στην αναλυτική κατάθεση του αξιωματικός της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ σημειώνει ότι ο διευθυντής των φυλακών, με το που έφθασε ο Καρέλι, τον λυπήθηκε και θέλησε να τον προστατεύσει από τυχόν επιθέσεις σωφρονιστικών. Για το λόγο αυτό, επέστησε την προσοχή για την ασφάλεια του κρατουμένου στον αρχιφύλακα ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε προετοιμάσει το κελί όπου θα διέμενε ο Αλβανός κακοποιός. Επιστρέφοντας, όμως, στην αίθουσα που κρατούνταν προσωρινά ο Καρέλι μέχρι να ετοιμαστεί το κελί του, ο αρχιφύλακας είδε τους σωφρονιστικούς να ξυλοκοπούν μαζικά τον κρατούμενο. «Τι κάνετε , ακόμη δεν έχει φύγει ο διευθυντής», φέρεται να τους είπε σε μια προσπάθεια να τους συγκρατήσει. Τελικά, όμως, άρχισε κι αυτός να του ρίχνει χαστούκια....

Οπως αναφέρει στην κατάθεσή του ο αξιωματικός, ένας άλλος κρατούμενος έριξε στον Καρέλι ένα κουβά με νερό, ενώ ο αρχιφύλακας ζήτησε να του φέρουν μία πετσέτα μήκους 50 εκατοστών με την μορφή πλεξούδας, με την οποία στη συνέχεια χτυπούσαν τον κρατούμενο σε όλα τα μέρη του σώματός του. «Μην του κτυπάτε το κεφάλι», φέρεται να φώναξε, μόνο, κάποιος, κάποια στιγμή.

«Κάποιος από τους 14 που κτυπούσαν τον Καρέλι φώναξε "σταματήστε θα τον σκοτώσουμε". Ομως κανείς δεν τον άκουσε. Κι αυτός που φώναξε, μετά από λίγο τον κλώτσησε ξανά. Κάποια στιγμή ο διευθυντής άκουσε τις κραυγές του κρατούμενου και μπήκε στο δωμάτιο που τον κτυπούσαν. Μόλις τον είδε κακοποιημένο είπε στους υπαλλήλους "όποιος θέλει να τον βαρέσει να το κάνει και τώρα και να πάρει την ευθύνη(!) .Αν πεθάνει θα χάσουμε τα σπίτια μας". Λίγο μετά σωφρονιστικοί υπάλληλοι φώναξαν έναν κρατούμενο για να καθαρίσει τα αίματα από το δωμάτιο. Δεν ανησυχούσαν όμως τότε γιατί είχαν σχεδιάσει να πάνε την επόμενη μέρα τον κρατούμενο στον γιατρό. Ομως ο υπεύθυνος σωφρονιστικός υπάλληλος ήταν εξαιρετικά ανήσυχος και γι αυτό τον λόγο αμέσως μετά πήγε στην αίθουσα με τις κάμερες των φυλακών και παρατηρούσε τον Καρέλι συνέχεια γιατΊ φοβόταν ότι θα πεθάνει...», προσθέτει στην κατάθεσή του ο αξιωματικός της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ.

Στη δικογραφία, σημειώνεται, τέλος, ότι  αμέσως μετά τον ξυλοδαρμό ο αρχιφύλακας πήγε στο γραφείο του διευθυντή των φυλακών και του ζήτησε να τον βγάλει από αυτό το πόστο, με τον διευθυντή να του απαντά πως δεν θα το κάνει γιατί είναι καλός υπάλληλος.

iefimerida