Κατάρα! Σμήνος πουλιών έσπασε παρμπρίζ Boeing της Malaysia Airlines! Σώοι και οι 180 επιβαίνοντες

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 23 Μαρτίου 2014 17:03

Κατάρα! Σμήνος πουλιών έσπασε παρμπρίζ Boeing της Malaysia Airlines! Σώοι και οι 180 επιβαίνοντες

Το σμήνος από πάπιες έπεσε πάνω στο αεροπλάνο τη στιγμή της προσγείωσης στο Νεπάλ- Δεν έπαθε το παραμικρό κανένας από τους επιβάτες ή το πλήρωμα- Δεν ενημέρωσαν οι πιλότοι της Malaysia Airlines – Το περιστατικό αποκαλύφθηκε από κυβερνήτη άλλης εταιρίας- Επισκευάστηκε και επέστρεψε στον προορισμό του το Boeing 737- Η παρ' ολίγον τραγωδία συνέβη δυο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση της πτήσης MH370

Σοκάρει η είδηση πως Boeing 737 της Malaysia Airlines παραλίγο να συντριβή την ώρα της προσγείωσης στο αεροδρόμιο του Κατμαντού στο Νεπάλ γιατί δέχτηκε επίθεση από σμήνος πουλιών.

Το σμήνος έπεσε πάνω το παρμπρίζ του αεροπλάνου με αποτέλεσμα το τζάμι να σπάσει, αλλά ευτυχώς και οι 180 επιβαίνοντες είναι σώοι.

Τα πουλιά έπεσαν στο παρμπρίζ του Boeing αργά το βράδυ της Παρασκευής, δήλωσε ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας του Νεπάλ, ο Ρατίς Τσάντρα Λαλ Σουμάν.

Αυτού του είδους τα ατυχήματα είναι πολύ συχνά στο διεθνές αεροδρόμιο του Κατμαντού, το οποίο περιβάλλεται από δασώδεις λόφους.
Αρχικά η πτήση επιστροφής στην Κουάλα Λουμπούρ που ήταν προγραμματισμένη για τις 11:00 το βράδυ της Παρασκευής ματαιώθηκε, οι επιβάτες που θα ταξίδευαν με το συγκεκριμένο αεροπλάνο για Μαλαισία φιλοξενήθηκαν σε ξενοδοχείο της περιοχής και αφού το Boeing επισκευάστηκε, το Σάββατο η πτήση έγινε κανονικά.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση ήταν πως το πλήρωμα του αεροπλάνου της Malaysia Airlines δεν ανέφερε το περιστατικό στις αρμόδιες αρχές παρά μόνο το επιβεβαίωσε μετά από αναφορά που έκανε πιλότος της εταιρίας Jet Airways.

«Το περιστατικό ήρθε στο φως αφού πιλότος της Jet Airways, που προσγειώθηκε μετά από το αεροπλάνο της Malaysia, για σπασμένα γυαλιά στον διάδρομο προσγείωσης» είπε αξιωματούχος της υπηρεσίας εναέριας κυκλοφορίας.

Οι αξιωματούχοι του αεροδρομίου βρήκαν 12 νεκρές πάπιες και σπασμένα γυαλιά στον διάδρομο.

Το ατύχημα έγινε δυο εβδομάδες μετά την εξαφάνιση του Boeing 777 της εταιρίας που εκτελούσε την πτήση Κουάλα Λουμπούρ – Πεκίνο, με 239 επιβαίνοντες. Οι έρευνες για τον εντοπισμό του μπαίνουν στην τρίτη εβδομάδα και μέχρι στιγμής, παρά τις φωτογραφίες δορυφόρων από την Αυστραλία, την Κίνα και τη Γαλλία για ύποπτα αντικείμενα στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, συντρίμμια δεν έχουν βρεθεί.

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250