Δορυφόρος της Κίνας εντόπισε τρία μεγάλα αντικείμενα στη θάλασσα - Ίσως να είναι τα συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing - ΦΩΤΟ

Δημοσιεύτηκε: Πέμπτη, 13 Μαρτίου 2014 00:05

Δορυφόρος της Κίνας εντόπισε τρία μεγάλα αντικείμενα στη θάλασσα - Ίσως να είναι τα συντρίμμια του εξαφανισμένου Boeing - ΦΩΤΟ

Ένας δορυφόρος της Κίνας που εξετάζει τη μυστηριώδη εξαφάνιση του Boeing της Malaysia Airlines 370 δείχνει εικόνες από αντικείμενα που επιπλέουν σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κίνας. 


Συγκεκριμένα ο δορυφόρος εντόπισε τρία αντικείμενα και μάλιστα απέστειλε και τις συγκεκριμένες φωτογραφίες οι οποίες ελήφθησαν την επόμενη ημέρα της εξαφάνισης του αεροπλάνου, αλλά δεν είχαν δει το φως της δημοσιότητας μέχει σήμερα. 

Όπως αναφέρει το CNN τα συγκεκριμένα αντικείμενα δεν είναι σε καμία περίπτωση μικρά και είναι σε μέγεθος το ένα 13 επί 18 μέτρα, το δεύτερο 14 επί 19 μέτρα και το τρίτο κομμάτι 24 επί 22 μέτρα.

Αυτή δεν είναι βέβαια η πρώτη φορά που έχει ανακοινωθεί πως εντοπίστηκαν κάποια αντικείμενα ή πετρελαιοκηλίδες που θα μπορούσαν να συνδέονται με την εξαφάνιση του συγκεκριμένου πλοίου. Ωστόσο, αυτή η είδηση έρχεται την ίδια ημέρα που οι αρχές ανακοίνωσαν πως αυξάνουν την περιοχή ερευνών σε 27.000 τετραγωνικά ναυτικά μίλια.

Αυτό είναι το σημείο σύμφωνα με το γεωγραφικό μήκος και πλάτος που έδωσε ο δορυφόρος


Την ίδια ώρα, εάν δεν επιβεβαιωθούν κι αυτά τα αντικείμενα, η υπόθεση του αεροσκάφους "φάντασμα" παίρνει νέα τροπή, μετά την απόκάλυψη ότι η Malaysia Airlines είχε λάβει εντολή να ελέγξει το αεροσκάφος για ρωγμές.

Κατά τη διάρκεια μιας ξαφνικής πτώσης της πίεσης μέσα στην καμπίνα, το πλήρωμα και οι επιβάτες μπορούν να χάσουν τις αισθήσεις τους, με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να πετάει ανεξέλεγκτο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η συντριβή ενός learjet στη Νότια Ντακότα, το 1999, στο οποίο μάλιστα επέβαινε και ο παίκτης του γκολφ, Payne Stewart. Το αεροσκάφους πετούσε ανεξέλεγκτο για πολλές ώρες ανεξέλεγκτο, καθώς τόσο το πλήρωμα, όσο και οι επιβάτες είχαν χάσει τις αισθήσεις τους, λόγω έλλειψης οξυγόνου που προκαλείται από την απώλεια πίεσης στην καμπίνα.

newsit