Επιστολή σοκ των απλήρωτων του ΠΑΣΟΚ στον Σουλτς

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 09:28

Επιστολή σοκ των απλήρωτων του ΠΑΣΟΚ στον Σουλτς

Αποφασισμένοι να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους, δηλαδή την πλήρη καταβολή των δεδουλευμένων και των αποζημιώσεων που δικαιούνται, είναι οι απλήρωτοι εδώ και μήνες εργαζόμενοι του ΠΑΣΟΚ. Αντιδρώντας στις προκλητικές προτάσεις της διοίκησης του κόμματος για εξόφλησή τους με το 20% των οφειλομένων, αποστέλλουν ενημερωτική επιστολή στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος στις ευρωεκλογές Μάρτιν Σουλτς με την οποία καταγγέλλουν τις πρακτικές της ηγεσίας απέναντί τους.

Αφορμή για την επιστολή αυτή στάθηκε η νέα πρόκληση της διοίκησης του ΠΑΣΟΚ, καθώς διαπιστώθηκε ότι το κόμμα έκοψε τα ένσημα σε όσους έχουν κάνει επίσχεση εργασίας, ενέργεια που οι απλήρωτοι θεωρούν εκβιαστική και παράνομη. Το κόμμα απέστειλε στο ΙΚΑ τις καταστάσεις ΑΠΔ για την αναγγελία των ενσήμων χωρίς όμως τα ονόματά τους. Ήδη ήρθαν σε επαφή με τον ΟΑΕΔ, όπου πληροφορήθηκαν πως πρόκειται για παράνομη ενέργεια του εργοδότη και γι΄ αυτό μεθοδεύουν ήδη τη νομική τους αντίδραση.

Οι απλήρωτοι αν και αρχικά είχαν αποφασίσει να κάνουν δυναμική παρουσία στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας όπου θα μιλήσει ο Μάρτιν Σούλτς, αποφάσισαν, σαν κίνηση καλής θέλησης, να μην το πράξουν. Η επιστολή θα σταλεί στο γραφείο του Μάρτιν Σουλτς τη Δευτέρα, όπως και στα μέλη των οργάνων ΠΑΣΟΚ. Η επιστολή έχει ως εξής:

Ανοιχτή Επιστολή στον Μάρτιν Σουλτς των απλήρωτων εργαζομένων και πρώην εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ

Κύριε πρόεδρε του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Σύντροφε Μάρτιν,

Κατ΄ αρχήν σου ευχόμαστε καλή επιτυχία στην διεκδίκηση της προεδρίας της Κομισιόν με το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα και προσδοκούμε ότι η κοινωνική Ευρώπη θα γίνει και πάλι προϋπόθεση και όχι συνέπεια της ευρωπαϊκής προοπτικής.

Σύντροφε Μάρτιν, όλοι εμείς οι απλήρωτοι εργαζόμενοι στο ΠΑΣΟΚ και οι συνάδελφοί μας που έφυγαν και δικαιώθηκαν δικαστικά, αλλά εξακολουθούν να μην έχουν πληρωθεί ούτε τα δεδουλευμένα, ούτε την αποζημίωσή τους, βρεθήκαμε στο ΠΑΣΟΚ και πολλοί από μας αναλώσαμε τη ζωή μας δουλεύοντας για το κόμμα, γιατί πιστεύαμε και εξακολουθούμε να πιστεύουμε στην κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Άλλη Ευρώπη δεν υπάρχει.

Γι΄ αυτό και αποφασίσαμε να σε ενημερώσουμε για τα εξής:

  1. Όπως μάλλον θα γνωρίζεις, το ΠΑΣΟΚ είναι ένα χρεοκοπημένο κόμμα με χρέη 120-125 εκατ. ευρώ, εξ αιτίας της αλόγιστης διαχείρισής του από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία. Η νέα ηγεσία του ΠΑΣΟΚ πέτυχε με διάταξη που πέρασε στη Βουλή, να μετατρέψει σε ακατάσχετες τις κρατικές ενισχύσεις προς το κόμμα. Παρ΄ όλα αυτά, εμείς μένουμε απλήρωτοι. Το κόμμα λειτουργεί, κάποιοι κάνουν μεγάλα πολιτικά δείπνα, ταξίδια και άλλα έξοδα.  Υπάρχουν ροές χρήματος.
  2. Η διοίκηση του ΠΑΣΟΚ μας εμπαίζει με τον πιο χυδαίο τρόπο και μας προτείνει να πληρώσει το 20% των συνολικών οφειλών της, αν υπογράψουμε ότι δεν έχουμε άλλες απαιτήσεις. Αυτό είναι παράνομο, γιατί το 20% δεν καλύπτει ούτε τα δεδουλευμένα.
  3. Τώρα, πληροφορούμαστε ότι το κόμμα δεν καλύπτει τα ένσημά μας προς τον ασφαλιστικό μας φορέα ΙΚΑ για όσους από εμάς κάναμε επίσχεση εργασίας.

Θεωρούμε, σύντροφε πρόεδρε, ότι το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα οφείλει να τα γνωρίζει αυτά, όχι επειδή κάποιοι νομικοί κύκλοι υποστηρίζουν ότι τα χρέη του ΠΑΣΟΚ μπορεί να καταλήξουν στον επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας των Ευρωσοσιαλιστών, αλλά για λόγους αρχών. Θεωρούμε ότι ένα σοσιαλιστικό κόμμα σαν το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να συμπεριφέρεται έτσι στους εργαζόμενους, πόσο μάλλον στους δικούς του.

Πηγή: koutipandoras.gr