Ακόμη πιο δυσάρεστα τα τελευταία νεα της υγείας του Σουμάχερ..

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 08 Μαρτίου 2014 09:26

Ακόμη πιο δυσάρεστα τα τελευταία νεα της υγείας του Σουμάχερ..

Μαύρα ειναι τα νέα γα τον άσο της F1 και για την οικογένειά του. Παρά τα όσα μετέδωσε η ιταλική Gazetta dello Sport, ο Σουμάχερ σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές δεν θα μπορούσε να είναι χειρότερα.Σήμερα ο 45χρονος πιλότος, ο οποίος συμπληρώνει 70 ημέρες σε κώμα, είναι σύμφωνα με γερμανό δημοσιογράφο σε πολύ άσχημη κατάσταση αλλά μόνο όταν εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από την οικογένεια μπορεί να γραφτούν λεπτομέρειες."Η οικογενεια έχει ενημερωθεί ότι μόνο ένα θαύμα μπορεί να τον επαναφέρει", λέει χαρακτηριστικά.

Το περιοδικό Focus είχε γράψει πριν από 15 ημέρες ότι η φάση της αφύπνισης είχε διακοπεί μετά από επιπλοκές που παρουσιάστηκαν και οι γιατροί είχαν αποφασίσει να βάλουν και πάλι σε καταστολή τον Σούμι.

Η εβδομαδα που πέρασε θεωρείτο η πιο κρίσιμη για τον Σουμάχερ. Μετά από δυο μηνες σε κώμα, οι γιατροι περίμεναν ένα σημάδι ότι είχε μια κάποια επαφή με το περιβάλλον.

Περίμεναν να κουνήσει τα βλέφαρα του ή τα δάχτυλά του. "Αυτό δεν έγιε ποτέ", ανέφερε πηγή από την οικογένεια. "Την Κυριακή η σύζυγός του Κορίνα πέρασε τα 45α γενέθλιά της διπλα του με τα παιδιά τους, τον αδερφό του Σουμάχερ και τον πατέρα του. 

"Μιλούσαν συνεχώς και προσεύχονταν να τους δώσει ένα σημάδι ότι αισθάνεται την παρουσία τους. Μάταια", είπε.
"Οι γιατροί τους το είπαν στα ίσια: Η ελπίδα να βγει από το κώμα είναι ελάχιστη. Θαύματα γίνονται φυσικά και ως άνθρωπος με μεγάλη οικονομική επιφάνεια μπορεί να έχει την καλύτερη ιατρική φροντίδα που θα μπορούσε να έχει ένας ανθρωπος. Όμως, όλα τα λεφτά του κόσμου δεν μπορούν να επανορθώσουν την ζημιά που εχει πάθει."

 

Όντας σε κώμα, ο Σουμάχερ δεν καταπίνει μόνος του, δεν αισθάνεται πόνο και δεν αναπνέει μόνος του. Παρακολουθείται 24 ώρες το 24ωρο και οι γιατροί και οι νοσηλευτές κοιτούν όλες τις ζωτικές ενδείξεις του για να δουν εαν ο οργανισμός προσπαθεί να κάνει κάποιες από αυτές τις λειτουργίες από μόνος του.

Οι ειδκοί λένε ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος αυτή την στιγμή για τον Σουμάχερ είναι η πνευμονία. Το γεγονός ότι δεν καταπίνει μόνος του μπορεί να οδηγήσει το σάλιο του μέσα στους πνεύμονες και να προκαλέσει αναπνευστική μόλυνση.
Ο Σουμάχερ είναι τοποθετημένος σε ένα ειδικό αερόστρωμα το οποίο αποτρέπει την κατάκλιση. Ο Γκάρι Χαρτστέιν, γιατρός, πρώην συνεργάτης της F1 έγραψε: "Η πλειοψηφία των ασθενών που βγαίνουν από το κώμα μετά από τόσο μεγάλο διάστημα έχουν σοβαρές αναπηρίες".

Τόσο ο ίδιος, όσο και άλλοι γιατροί λένε ότι αυτό που είδε ο πρών συνάδελφος του Σούμι, ο Φελίπε Μάσα δεν ήταν τίποτε άλλο από καθαρά αντανακλαστικά τα οποία συμβαίνουν σε ασθενείς σε κώμα και όχι συνειδητές κινήσεις.

newsit




00 inkefalonia general ad 300X250