Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο Μάκης Ψωμιάδης

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 30 Απριλίου 2012 16:53

Παραδόθηκε στις ελληνικές αρχές ο Μάκης Ψωμιάδης

Παραδόθηκε το μεσημέρι ο Μάκης Ψωμιάδης, κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων αγώνων, από κλιμάκιο της Interpol Σκοπίων στο αντίστοιχο ελληνικό κλιμάκιο. Η παράδοση έγινε στα σύνορα κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Αυτή την ώρα μεταφέρεται οδικώς στη ΓΑΔΑ. Υπενθυμίζεται ότι ο Μάκης Ψωμιάδης συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου στα Σκόπια και η έκδοσή του στην Ελλάδα καθυστέρησε λόγω γραφειοκρατικών διαδικασιών.

Στη ΓΑΔΑ και τον Εισαγγελέα

Σε σημείο της λεγόμενης «νεκρής ζώνης» του συνοριακού σταθμού της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ, στους Ευζώνους, έγινε η παράδοση του Μ. Ψωμιάδη. Μετά τα διαδικαστικά θέματα στη συνοριακή διάβαση, ο 56χρονος επιχειρηματίας επιβιβάστηκε σε όχημα του ελληνικού κλιμακίου της Interpol, εισήλθε στις 14:00 σε ελληνικό έδαφος και οδηγείται πλέον στην Αθήνα.

Ο 56χρονος, άλλοτε μεγαλοπαράγοντας του ελληνικού ποδοσφαίρου, αναμένεται να οδηγηθεί πρώτα στη ΓΑΔΑ και εν συνεχεία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα προσωρινής κράτησης για τα στημένα παιχνίδια που ερευνά η ελληνική Δικαιοσύνη από το περασμένο καλοκαίρι.

Το κατηγορητήριο που συντάχθηκε σε βάρος του είναι βαρύ, καθώς το πρώην «αφεντικό» της ΠΑΕ Καβάλα αντιμετωπίζει τις πράξεις της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης, της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (σ.σ. ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, της εκβίασης με απειλή βλάβης του επαγγέλματος του εξαναγκαζομένου κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση και της ηθικής αυτουργίας σε απάτη κατ' επάγγελμα, κατά συνήθεια και κατ' εξακολούθηση.

Ο Μ. Ψωμιάδης είχε συλληφθεί στα μέσα του περασμένου Σεπτεμβρίου σε βίλα στην Ανάβυσσο Αττικής, κατηγορούμενος για τα στημένα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου. Δηλώνοντας «πολιτικός κρατούμενος» και «θύμα του συστήματος», είχε οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη, αλλά μετά την απολογία του αφέθηκε ελεύθερος λόγω διαφωνίας μεταξύ ανακριτή και εισαγγελέα. Τη διαφωνία ήρε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, που με βούλευμά του διέταξε την προσωρινή του κράτηση, πλην όμως, ο 56χρονος είχε ήδη εξαφανιστεί, εγκαταλείποντας την Ελλάδα και αναζητώντας καταφύγιο στη γειτονική ΠΓΔΜ.

Δύο μήνες αργότερα, ο τότε φυγόδικος επιχειρηματίας συνελήφθη έξω από καφέ σε κεντρική πλατεία της πόλης των Σκοπίων. Τη σύλληψή του είχαν κάνει οι Αρχές Ασφαλείας της γείτονος ύστερα από πληροφορίες που παρείχαν οι αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών. Ακολούθως, ο ανακριτής του Πρωτοδικείου των Σκοπίων είχε διατάξει την προφυλάκισή του και έκτοτε οι ελληνικές Αρχές ζητούσαν την έκδοσή του στη χώρα μας.

Μετά από πεντέμισι μήνες κράτησης του Μ. Ψωμιάδη στις φυλακές των Σκοπίων βρέθηκε η «χρυσή τομή» μεταξύ των υπουργείων Δικαιοσύνης Ελλάδας και ΠΓΔΜ και άναψε το «πράσινο φως» για την έκδοσή του.

Πηγή: ert.gr