Ο απόλυτος τρόμος σε πτήση της United: Ξέρει κανείς να πιλοτάρει αεροσκάφος;

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014 02:09

Ο απόλυτος τρόμος σε πτήση της United: Ξέρει κανείς να πιλοτάρει αεροσκάφος;

Ούτε στο χειρότερο εχθρό σου τέτοιο εφιάλτη. Ήταν 20 Δεκεμβρίου του 2013 όταν οι επιβάτες της πτήσης της United Airlines από το Ντε Μουάν της Αϊόβα στο Ντένβερ του Κολοράντο έμελλε να ζήσουν τον απόλυτο τρόμο στον αέρα.

Ολα ξεκίνησαν όταν ο πιλότος υπέστη καρδιακό επεισόδιο κατά τη διάρκεια της πτήσεις. Ακολούθησε ανακοίνωση από το πλήρωμα του αεροσκάφους μέσα από την οποία γινόταν έκκληση για γιατρό.

Σύμφωνα με την Telegraph, στην έκκληση απάντησε  η Λίντα Αλγουάις, νοσοκόμα από την Καλιφόρνια.

Η Λίντα οδηγήθηκε στο πιλοτήριο, όπου βρήκε τον πιλότο του αεροσκάφους να μουρμουρίζει ακατάληπτα και να έχει χάσει σχεδόν ολοκληρωτικά τις αισθήσεις του, λόγω καρδιακής προσβολής.

Με τη βοήθεια της Ειμι Σόρενσον από το Γουαϊόμινγκ, μίας άλλης νοσοκόμας, η οποία βρισκόταν στο αεροσκάφος, τον οδήγησαν στην κουζίνα όπου δημιούργησαν έναν «τεχνητό απινιδωτή» για να τον επαναφέρουν.

Η τύχη των επιβατών βρισκόταν πλέον στα χέρια τους συγκυβερνήτη, ο οποίος ανέλαβε το πιλοτήριο.

Ωστόσο, η αγωνία κορυφώθηκε όταν ξαφνικά ακούστηκε μία δεύτερη ακόμη πιο τρομακτική ανακοίνωση: «Εχει κανείς εμπειρία πλοήγησης αεροσκάφους;».

Τελικώς, ωστόσο, η συγκυβερνήτης προσγείωσε το αεροσκάφος σε αεροδρόμιο της Ομάχα, με τον ασθενή πιλότο να επιβιώνει της καρδιακής προσβολής. Σώοι, εάν και κατατρομαγμένοι από από αυτό που έζησαν, βγήκαν και οι επιβάτες της περιπετειώδους πτήσης.