Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Δημοσιεύτηκε: Παρασκευή, 03 Ιανουαρίου 2014 07:49

Εξαρθρώθηκε πολυμελής σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους

Επί τέσσερα χρόνια πολυμελής σπείρα εξαπατούσε ηλικιωμένους σε όλη την Ελλάδα, αποσπώντας τους χρηματικά ποσά, με το πρόσχημα ότι ενεργούσαν για λογαριασμό συγγενικών τους προσώπων, αποκομίζοντας έτσι πολλές δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Ένα άτομο συνελήφθη και δικογραφία σχηματίστηκε κατά 16 ατόμων.

Πρόκειται για «οικογενειακή υπόθεση» αφού σχεδόν όλοι όσοι κατηγορούνται έχουν συγγενική σχέση μεταξύ τους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε μετά από πολύμηνη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, σε συνεργασία με τα Τμήματα Ασφαλείας Νέας Σμύρνης Συντάγματος, ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος 16 ατόμων, από τα οποία συνελήφθη μια 26χρονη στο Μενίδι και οι υπόλοιποι αναζητούνται.

Με εισαγγελική διάταξη, δόθηκαν σήμερα στην δημοσιότητα από την Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και των 16 και οι φωτογραφίες 14 εκ των κατηγορουμένων, προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της απάτης και αν ενέχονται και σε άλλες ενέργειες, πέραν αυτών που έχουν εξακριβωθεί από την αστυνομική έρευνα.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, από τις αρχές του 2010 τουλάχιστον, οι κατηγορούμενοι συνέστησαν εγκληματική οργάνωση και διέπρατταν απάτες σε βάρος ηλικιωμένων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, του Αγρινίου, της Μεσσηνίας, της Νάξου, του Ηρακλείου Κρήτης, της Τρίπολης, της Αχαΐας, της Φωκίδας, της Φθιώτιδας και της Αργολίδας.

Ειδικότερα, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, προσέγγιζαν υπέργηρα, κυρίως, άτομα και παριστάνοντας ότι ενεργούσαν για λογαριασμό των παιδιών τους ή άλλων συγγενικών τους προσώπων, κέρδιζαν την εμπιστοσύνη τους και αποσπούσαν χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής, έχει εξακριβωθεί ότι με τον τρόπο αυτό είχαν διαπράξει 44 απάτες και έχουν αποκομίσει 138.190 ευρώ.

Πηγή: in.g