Κρίσιμες ώρες για τον Σουμάχερ - Από μια κλωστή η ζωή του

Δημοσιεύτηκε: Δευτέρα, 30 Δεκεμβρίου 2013 19:31

Κρίσιμες ώρες για τον Σουμάχερ - Από μια κλωστή η ζωή του

Κρίσιμες ώρες για τον 7 φορές πρωταθλητή της Formula 1 και έναν από τους μεγαλύτερους πιλότους όλων των εποχών. Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή και σύμφωνα με τους γιατρούς που ενημέρωσαν τους δημοσιογράφους οποιαδήποτε πρόβλεψη μπορεί να πέσει έξω.


"Ο Μίκαελ Σουμάχερ υπέστη ένα πολύ σοβαρό τραύμα. Ήταν πολύ ταραγμένος όταν τον μετέφεραν στο νοσοκομείο και αποφασίσαμε λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης να τον υποβάλλουμε σε τεχνητό κώμα. Αποφασίσαμε να τον υποβάλλουμε αμέσως σε επέμβαση στο κεφάλι για να απελευθερώσουμε την πίεση που υπήρχε. Δυστυχώς όμως υπάρχουν πολλές βλάβες στον εγκέφαλό του. Ότι χρειαζόταν να γίνει εκείνη την στιγμή το κάναμε. Αυτή την στιγμή δεν μπορούμε να πούμε αν θα επανέλθει. Αυτή την απάντηση δεν μπορούμε να την δώσουμε ακόμα.", δήλωσε ο επικεφαλής των γιατρών που παρακολουθούν τον Σουμάχερ.

Πιστεύουμε ότι το κράνος τον βοήθησε. Χωρίς κράνος δεν θα ήταν ακόμα ζωντανός


Ο επικεφαλής αναισθησιολόγος είπε ότι το καλύτερο που πρέπει να γίνει είναι να παραμείνει σε κώμα.
Είπε επίσης ότι "αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι δίνει μάχη να κρατηθεί στην ζωή. Είναι σε πολύ κρίσιμη κατάσταση. Δεν μπορούμε να ξέρουμε τι θα συμβεί τις επόμενες ώρες. Δουλεύουμε ώρα με την ώρα αλλά είναι πολύ νωρίς για να κάνουμε κάποια πρόγνωση. Πιστεύουμε ότι το κράνος τον βοήθησε. Χωρίς κράνος δεν θα ήταν ζωντανός ακόμα.

Οι γιατροί την ώρα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ΦΩΤΟ REUTERS
Οι γιατροί την ώρα της ενημέρωσης των δημοσιογράφων ΦΩΤΟ REUTERS


Πρόσθεσε ότι δεν θα χρειαστεί δεύτερη επέμβαση. Η οικογένειά του παραμένει στο προσκέφαλό του. Θαυμαστές του παραμένουν συγκεντρωμένοι έξω από το νοσοκομείο, ενώ τα μηνύματα που φτάνουν στους δικούς του είναι χιλιάδες!

Πηγή: newsit.gr