Η λευκή νύχτα «βούλιαξε» την Αθήνα! Χιλιάδες κόσμου στο κέντρο με γιορτινή διάθεση – «Κερδισμένοι» όσοι έκαναν προσφορές

Δημοσιεύτηκε: Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2013 10:32

Η λευκή νύχτα «βούλιαξε» την Αθήνα! Χιλιάδες κόσμου στο κέντρο με γιορτινή διάθεση – «Κερδισμένοι» όσοι έκαναν προσφορές

- Κοσμοσυρροή επικράτηε στην Ερμού και τους γύρω δρόμους- Δεν πτόησε τους Αθηναίους ούτε η βροχή- Λευκή νύχτα το Σάββτο στο κέντρο της Αθήνας, ανοιχτά ως τις 23:00 παρέμειναν τα καταστήματα- Οι περισσότεροι απλά... κοιτούσαν, χαμός στα μαγαζιά που είχαν προσφορές

Ποια βροχή και ποιες αντιδράσεις; Χριστούγεννα είναι και μέσα στη μαυρίλα των τελών κυκλοφορίας, της εφορίας, του ΦΑΠ, της ανεργίας, υπήρχαν άνθρωποι που είχαν ανάγκη να ξεφύγουν. Και το έκαναν. Χιλιάδες από αυτούς.

Το Σάββατο, τα μαγαζιά στο κέντρο της Αθήνας παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις 23:00 το βράδυ. Είναι η λεγόμενη «λευκή νύχτα».

Παρά τις αντιδράσεις, πολιτικές και μη, οι πολίτες της Αθήνας φαίνεται πως την είχαν ανάγκη: βγήκαν, περπάτησαν στο (βροχερό) κέντρο, είδαν τις βιτρίνες της Ερμού, το καραβάκι της πλατείας Συντάγματος, τα φώτα της στολισμένης Πανεπιστημίου.

Πραγματική κοσμοσυρροή στους δρόμους και τις... καφετέριες. Αν είδαν οι έμποροι «άσπρη μέρα» είπατε; Όσοι είχαν την ευφυΐα να κάνουν προσφορές, ναι! Είδαν τα μαγαζιά τους γεμάτα κόσμο. Οι υπόλοιποι πλήρωσαν την άρνησή τους να ρίξουν τις τιμές.

Το βράδυ του Σαββάτου δεν ήταν ίδιο με όλα τ’ άλλα στο κέντρο. Η Αθήνα «ζωντάνεψε» ξανά, θυμήθηκε τι σημαίνει γιορτή και Χριστούγεννα, το είχε ξεχάσει τελευταία μέσα στην όλη επήρεια της κρίσης.

Οι καφετέριες γεμάτες, το βουητό του κόσμου, οι φωνές, τα γέλια να ακούγονται από μακριά.

Σύμφωνοι, ίσως να είναι μια πλασματική εικόνα. Αυτό το όμορφο που θα κρατήσει λίγο. Αλλά ας κρατήσει όσο λίγο θέλει. Κάποιος, το έχει ζήσει.
Σύμφωνοι, είναι η μια πλευρά του νομίσματος. Αλλά υπάρχει κι αυτή...

Πηγή: newsit.gr




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250