Βούλιαξε στο λιμάνι της Ρόδου το «Nour M» που είχε κατασχεθεί με φορτίο πυρομαχικών (VIDEO)

Δημοσιεύτηκε: Τετάρτη, 11 Δεκεμβρίου 2013 14:02

Βούλιαξε στο λιμάνι της Ρόδου το «Nour M» που είχε κατασχεθεί με φορτίο πυρομαχικών (VIDEO)

Βούλιαξε την Τετάρτη μέσα στο λιμάνι της Ρόδου το φορτηγό πλοίο «Nour M», στο οποίο στις 8 Νοεμβρίου, είχαν βρεθεί 55 κοντέινερ με πυρομαχικά. Το πλοίο ήταν δεσμευμένο έκτοτε στο λιμάνι της Ακαντία.

Το πλοίο βούλιαξε λόγω των θυελλωδών ανέμων που επικρατούν από νωρίς το πρωί σε όλα τα Δωδεκάνησα και έχουν προκαλέσει αρκετά προβλήματα κυρίως στις συγκοινωνίες.

Λίγο μετά τις 10 το πρωί συναγερμός σήμανε στο Κεντρικό Λιμεναρχείο της Ρόδου όταν διαπιστώθηκε πως έσπασαν οι κάβοι του πλοίου.

Παρά την κινητοποίηση των αρχών όμως το πλοίο προσέκρουε στον λιμένα, πήρε κλήση και βούλιαξε κατά το ήμισυ, με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο ρύπανσης, όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ωστόσο το Λιμενικό Σώμα ανακοίνωσε πως δεν υπήρξε «βύθιση» αλλά «προσάραξη» του πλοίου λόγω σπάσιμου κάβων εξαιτίας δυσμενών καιρικών συνθηκών στο λιμάνι Ακαντιάς χωρίς να υπάρχει τραυματισμός ενώ δεν έχει παρατηρηθεί ρύπανση της θαλάσσιας περιοχής.

Στελέχη του Λιμενικού σημείωναν πως το πλοίο έχει νέους κάβους και δεν κινδυνεύει με βύθιση.

Τα όσα υποστηρίζει το Λιμενικό ανατρέπονται από βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube το μεσημέρι της Τετάρτης η εφημερίδα Ροδιακή.

https://youtu.be/OUOt4sSClRo

https://youtu.be/-nL2zRVMpFA




00 inkefalonia general ad 300X250