Αρβανιτόπουλος: Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν αν χρειαστεί και το καλοκαίρι

Δημοσιεύτηκε: Σάββατο, 07 Δεκεμβρίου 2013 08:51

Αρβανιτόπουλος: Τα μαθήματα θα αναπληρωθούν αν χρειαστεί και το καλοκαίρι

Πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι απολύσεις, αλλά η αξιολόγηση - Το Καποδιστριακό θα επιστρέψει στην ομαλότητα τη Δευτέρα - Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι έβαλε «σε ομηρία 80.000 φοιτητές»

Επιστροφή στην ομαλότητα αναφορικά με την λειτουργία του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου αναμένει την ερχόμενη Δευτέρα ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος ξεκαθαρίζοντας όμως ότι «η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση στις διδακτικές ώρες… ακόμα και αν χρειαστεί να αναπληρωθούν τα μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι».

Πέραν αυτού και προκειμένου να καθησυχάσει τους 1.165 διοικητικούς υπαλλήλους που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είπε πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι οι απολύσεις αλλά η αξιολόγηση επισημαίνοντας ότι «στην σημερινή συνεδρίαση του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης το 3μελές συμβούλιο ενέκρινε την επανατοποθέτηση 1.250 εκπαιδευτικών από τους 1.864 που βγήκαν συνολικά σε διαθεσιμότητα ενώ την ερχόμενη Τρίτη θα γίνει συνεδρίαση για επιπλέον 150».

Επιπροσθέτως, άσκησε οξύτατη κριτική στην αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας ότι μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες να δημιουργήσει αναστάτωση στις υπόλοιπες εκπαιδευτικές βαθμίδες «σας έμεινε το τελευταίο κάστρο τα ΑΕΙ με αφορμή το επώδυνο μέτρο διαθεσιμότητας 1.165 και εσείς βάλατε σε ομηρία 80.000 φοιτητές, τις οικογένειες τους και τους ίδιους τους υπαλλήλους» ενώ παράλληλα κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για συμμαχίες με εκπροσώπους «του φιλελευθερισμού και του τους δήθεν εκσυγχρονισμού… εκείνους εξέφραζαν  την δυσφορία τους γιατί οι αξιολογήσεις δεν θα οδηγούσαν σε ομαδικές απολύσεις»

Πιο αναλυτικά, ο υπουργός είπε «με  δεδομένη την ανακοίνωση των υπαλλήλων του Καποδιστριακού που επανειλημμένα έχει ξεκαθαρίσει ότι κανείς δεν εμποδίζει την ομαλή είσοδο καθηγητών και μαθητών περιμένω την Δευτέρα να λειτουργήσει κανονικά το πανεπιστήμιο». Πρόσθεσε «για το εξάμηνο δηλώνω ότι η πολιτεία δεν θα δεχθεί καμία έκπτωση. Ούτε μια ώρα χαμένη από όσα ορίζει ο νόμος. Σε αυτό το πλαίσιο που ορίζει ο νόμος, το πανεπιστήμιο θα ορίσει πως θα πληρωθούν οι χαμένες ώρες ακόμα και αν χρειαστεί να γίνει μάθημα μέσα στο καλοκαίρι».

Ξεκαθάρισε ότι «οι αλλαγές ούτε ακυρώνονται ούτε μηδενίζονται… Ο εξορθολογισμός Δημοσίου είναι εθνικός στόχος. Η αξιολόγηση των δομών του υπουργείου μας είναι εθνική υπόθεση. Όμως για την κυβέρνηση η αξιολόγηση δεν σημαίνει απολύσεις. Γι αυτό εφαρμόζουμε προγράμματα κινητικότητας, δηλαδή μεταφορά σε θέσεις ανάγκης προσωπικού που βρίσκεται σε διαθεσιμότητα» και εξήγησε ότι από τους 1.864 εκπαιδευτικούς που βγήκαν σε διαθεσιμότητα το καλοκαίρι σήμερα εγκρίθηκε η επανατοποθέτηση των 1.250 και την ερχόμενη Τρίτη θα πραγματοποιηθεί συνεδρίαση για την έγκριση επανατοποθέτησης επιπλέον 150.

Αναφορικά με τον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι θέλει να μετατρέψει τον χώρο της Παιδείας  σε πεδίο βολής υπενθυμίζοντας ότι συντάχθηκε με την ΟΛΜΕ «απειλώντας να τινάξετε στον αέρα τις πανελλαδικές εξετάσεις. Αποτύχατε όμως να ανατινάξετε τα θερινά ανάκτορα και κάνατε τελευταία προσπάθεια καλώντας τους μαθητές σε καταλήψεις». Πρόσθεσε πως «σας έμεινε το τελευταίο κάστρο, τα ΑΕΙ και με αφορμή το επώδυνο μέτρο διαθεσιμότητας 1.165 διοικητικών υπαλλήλων εσείς βάλατε σε ομηρία φοιτητές, τις  οικογένειες τους και τους ιδίους υπαλλήλους. Εμείς βάλαμε σε αξιολόγηση 1.165 υπαλλήλους και εσείς με μπροστάρη καθοδηγούμενες μειοψηφίες βάλατε σε ομηρία 80.000 φοιτητές με ολέθριες συνέπειες».

Τέλος, σημείωσε τις αλλαγές που θα φέρει εντός τους 2014: αντιστοίχιση τίτλων σπουδών και απόδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων, αξιολόγηση σχολικών βιβλίων, νομοσχέδιο για την βελτίωση της ειδικής αγωγής, νομοσχέδιο για την έρευνα και την τεχνολογία με διασύνδεση ΑΕΙ με τεχνολογικά ινστιτούτα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ




ΠΙΟ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

00 inkefalonia general ad 300X250